Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

    До Вовчанської міської ради звернулась староста старостинського округу № 1 Наталя Чайка з проханням допомогти вирішити проблему з прилаштуванням собак, які залишились в будинку після смерті господаря. Для з’ясування ситуації на місці міським головою Анатолієм Степанцем було прийнято рішення направити 26 січня 2022 року спеціалістів міської ради разом з волонтерами ГО ТЗТ «Подаруй життя» до будинку, в якому залишились тварини.

На місці було виявлено 8 невеликих собак, які мешкають в одній кімнаті будинку померлої жінки. Умови їх утримання незадовільні, оскільки собаки не виходять на вулицю і всі свої «потреби» справляють в цій же кімнаті. Команда службовців і волонтерів, зробивши фото тварин, домовилась зі старостою про тимчасове утримання собак в цьому ж будинку до моменту їх вилучення з метою прилаштування до нових сімей. Для утримання собак на виділені особисто міським головою кошти був придбаний корм для собак та залишені кошти на найближчий час для їх годування. Також старостою було вирішено питання часткового облаштування кімнати, в якій мешкають собаки (завезено солому і чисті лежаки). Наразі волонтери ГО ТЗТ «Подаруй життя» шукають варіанти перевезення тварин до місця утримання з належними умовами, а після  ветеринарної обробки цім тваринам  будуть шукати нові родини.

Вовчанська міська рада сподівається, що серед мешканців нашої громади знайдуться ті, хто стане для «осиротілих» собак новими господарями, адже допомога братам нашим меншим – це справа спільна і для влади, і для громадськості. Тільки разом ми можемо зробити нашу громаду не тільки заможною, але й добродійною.

Телефон для довідок: 5-12-52.