Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

 24 лютого 2022 року Президент Володимир Зеленський підписав Указ № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні».

Згідно з указом, воєнний стан запроваджується з 05:30 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Згідно зі статтею 4 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", на територіях, на яких введено воєнний стан, для забезпечення дії Конституції та законів України, забезпечення разом із військовим командуванням запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, оборони, цивільного захисту, громадського порядку та безпеки, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян можуть утворюватися тимчасові державні органи - військові адміністрації.

Згідно з ст. 8 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", в Україні або в окремих її місцевостях, де введено воєнний стан, військове командування разом із військовими адміністраціями (у разі їх утворення) може здійснювати такі заходи правового режиму воєнного стану:

ЗОКРЕМА:

  1. встановлювати посилену охорону важливих об’єктів національної економіки та об’єктів, що забезпечують життєдіяльність населення, і вводити особливий режим їхньої роботи.
  2. запроваджувати комендантську годину (заборону перебування у певний період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень), а також встановлювати спеціальний режим світломаскування;
  3. встановлювати особливий режим в’їзду і виїзду, обмежувати свободу пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів;
  4. перевіряти документи у осіб, а в разі потреби проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян;
  5. забороняти проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, інших масових заходів.

Нагадуємо, що на території міської ради введено коменданську годину з 22.00вечора  до 06.00 години ранку.

Комендантська година – це вимушений крок, але в нинішніх умовах  воєнного стану необхідний задля безпеки мешканців громади.

За крайньої потреби пересування містом під час комендантської години обов’язково потрібно мати при собі документи, що посвідчують особу.

  Також інформуємо, що міська рада  та всі комунальні підприємства, аптеки , магазини громади працють в штатному режимі.

Шановні мешканці!

Повідомляємо, що в міській раді працює телефон “гарячої лінії”

т. 4-22-30 на який Ви можете зателефонувати з  питань життєдіяльності громади.

Шановні земляки, бережить своє життя та життя своїх близьких!

 

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

Шановні мешканці громади!

Повідомляємо, що на даний час припинено  проїзд автотранспорту по мостам  вул.Соборна та вул.Гурканівська, через їх руйнування.

Пішохідний прохід по Гурканівському містку розчищено комунальною службою та  відкрито.

 

Шановні земляки, бережить своє життя та життя своїх близьких!