Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

  Відомо, що коли людина працює з задоволенням, вона не помічає часу і втоми. Якщо обрана професія приносить задоволення – тоді людина щаслива.

Розпочався навчальний рік, фахівці служби зайнятості звертають увагу старшокласників та їх батьків, що для багатьох школярів в житті настає важливий момент, а саме — вибір професії до душі, визначення професійного життєвого шляху.

Дуже важливо не помилитися у виборі майбутньої професії. Як же розібратися в розмаїтті професій, уникнути помилок та розчарувань при виборі майбутньої трудової діяльності ?

- Прислухайтесь до порад професіоналів, які допоможуть вам у професійному самовизначенні. Під час вибору професії намагайтесь отримати найбільше інформації про світ професій і визначити, яка саме з них вам до душі.

- Поцікавтесь, яким попитом користується на ринку праці обрана вами професія.

- Спробуйте скласти об’єктивне уявлення про самого себе (ваші професійні інтереси, нахили, здібності).

- Уважно ознайомтесь з кваліфікаційною характеристикою професії, умовами праці та вимогами щодо стану здоров’я робітника даної професії.

- Зберіть необхідну інформацію про навчальні заклади, на базі яких здійснюється професійна підготовка за обраною професією, умови вступу до них, терміни та умови навчання.

«Якщо у вас немає явної переваги в якій-небудь сфері діяльності або є декілька варіантів майбутньої професії, якщо бажаєте глибше ознайомитися з професією, дізнатися про потребу фахівців на ринку праці, скористайся можливістю отримати повну інформацію у Вовчанській районній філії Харківського обласного центру зайнятості.

Запрошуємо пройти профдіагностичне тестування для визначення своїх здібностей та схильностей до тієї чи іншої професії за адресою: м.Вовчанськ вул. 1 Травня.15.