Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

    Способів шахрайства у сфері працевлаштування сотні. Якщо Ви стикаєтеся з чимось подібним, якщо у Вас виникають якісь сумніви, краще подумайте, що робити, порадьтеся з кимось. Найтиповішими способами розводу на ринку праці є такі:

  1. Різніпіраміди. Вас заманили на співбесіду. Там Ви купили якийсьрекламний буклет, здали на щось гроші, придбали чудодійний порошок і т. д. і т. п. в кінцевому результаті Ви приводитимете сюди таких самих ошуканих, як самі і матимете з цього жалюгідний відсоток з прибутку.
  2. Вам телефонуютьіз кадрового агентства. Терміново треба прибутитуди, є вакансія. Ви мчите, заповнюєте договір, платите 50 грн., приходите за адресою. Там таких, як Ви – три десятки. Довга справа – співбесіда, хоча й формальна. З нічим усі повертаються назад до агентства. А там… Там усім, хто не «пройшов» на посаду, повертають гроші. Правда, не 50, а тільки 35 грн. 15 за «проведену роботу» – дзвінки, друкування договору, поновлення в базі даних…
  3. Уважно читайте оголошення. За справжньоювакансією стоять вимоги. Втікайтевід вакансій на зразок: “Потрібний менеджер по туризму, освіта і вік значення не мають, зарплата 1000 доларів, гнучкий графік”. 8-333-ХХХ-ІІ-ОО, запитати Вікторію Іванівну”. Це – обман.
  4. При масових заходах плануютьздійснюватиїх в аудиторії меншій, ніж потрібно. Потім в авральному порядку доставляються стільці. Ага, бачите скільки Вас прийшло, на всіх місця не вистачає. Знайте: у солідних фірмах такого не станеться. Там усе буде продумано, бо від знайомства багато чого залежить.

5.У солідній фірмі Вам все розкажуть і розкажуть на належному етичному рівні, приховувати нічого не будуть. І не будуть напускати пилюки в очі. Вам скажуть, скільки платитимуть, на яких умовах, за яких обставин. Тож розпитуйте, читайте, що підписуєте. Будьте уважними.

  1. Не соромтесявидатисянетямущим і занудою, в хорошому розумінні цього слова, проявляючи настирливість, наполегливість. Показуйте свою активність. Роботодавці не люблять безініціативних. І задавайте такі стресові питання, особливо в умовах масових заходів. Уточнюйте, уточнюйте ще і ще раз …
  2. Ура, Вас взяли на роботу!Минувмісяць, ревізія. У Вас – недостача. Значить, Вийдете від нас геть без зарплати… Отже, обережно з матеріальною відповідальністю.
  3. Аналізуйте. Особливо добре аналізуйте те, що написано на паркані. Солідніфірмиінформацію тут про себе не залишають. Тож коли Ви натрапили на оголошення про вакансії приклеєне на стовпі, то навряд чи за ними є щось варте уваги.

За додатковою інформацією звертайтесь до фахівців Вовчанської районної філії ХОЦЗ Телефон для довідок (05741) 4-49-96 Електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.