Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

КОЛЕКТИВНО – ДОГОВІРНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

СОЦІАЛЬНО – ТРУДОВИХ ВІДНОСИН

 

За традицією в лютому – березні в районі проводиться двомісячник з укладання колективних договорів підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності. Під час нього роботодавці та трудові колективи мають розробити та ухвалити колективні договори або внести зміни чи доповнення до діючих договорів, якщо вони укладені на декілька років, підбити підсумки виконання взаємних зобов’язань за минулий рік. 

Згідно зі статтею 2 Закону України “Про колективні договори і угоди” від 01.07.1993 р. № 3357-XII (із змінами) колективні договори укладаються на всіх підприємствах, установах та організаціях, які використовують найману працю і мають статус юридичної особи, незалежно від форм власності і господарювання, а також від кількості працівників.

Відсутність колективного договору на підприємстві має розцінюватись як порушення норм Закону України “Про колективні договори і угоди”, статей 10 - 20 Кодексу Законів про працю України та пункту 7 статті 65 Господарського кодексу України.

У відділі з питань праці та соціально-трудових відносин управління соціального захисту населення Вовчанської районної державної адміністрації (м. Вовчанськ, вул. Соборна, 100, каб №2) ви можете отримати консультативну допомогу з питань укладання колективних договорів, змін та доповнень до них та здійснити їх повідомну реєстрацію.