Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

 

Головне завдання будь-якої країни – зберегти молоде покоління  як безцінний  потенціал для майбутнього становлення ефективної сильної держави.

Щорічно 28 квітня у понад 100 країнах світу, з метою привернення уваги суспільства і, головне, влади - до проблеми безпеки людини на робочому місці, відзначають Всесвітній День охорони праці. 

Це свято започаткувала Міжнародна організація праці (МОП), яка вирішила розширити масштаби своєї діяльності з просування ідеї охорони праці в сучасному суспільстві. Одним з головних аспектів цієї роботи є розробка заходів щодо зниження рівня смертності на виробництві.

 

Особливу роль у цьому процесі відведено освіті – саме тут з молоддю мають проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу та навчання, спрямовані на формування культури охорони праці майбутніх працівників.

 

У Комунальному закладі «Білоколодязький ліцей» серед учнів 8-11 класів проведено онлайн уроки до Дня охорони праці, які пройшли під девізом 2021року: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризу – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки і здоров'я на роботі». Мета занять:

  • Ознайомити учнів з поняттям «охорона праці».
  • Ознайомити учнів з нормативно-правовими документами, спрямованими на захист життя, здоров’я та працездатності людини під час роботи.
  • Виховувати шанобливе ставлення до всіх професій.
  • Показати можливі ризики та наслідки порушення вимог безпеки.
  • Засвоїти з учнями основні обов’язки працівника з охорони праці.
  • Ознайомити учнів з історією виникнення Дня охорони праці, з основними завданнями Міжнародної організації праці.
  • Розвивати увагу, почуття відповідальності, самостійність.

 

Учні засвоїли поняття «охорона праці», коли та чому потрібно охороняти працю, а також  дізналися, які нормативно-правові документи спрямовані на захист життя, здоров’я та працездатності людини.