Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

2024-07-11

За час роботи в Україні під керівництвом Деніз Браун була зібрана дієва команда фахівців, які в числі найперших, не дивлячись на безпекову ситуацію, доставляли мешканцям області необхідні гуманітарні вантажі.

Начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі підкреслив роль міжнародних партнерів не тільки в наданні гуманітарної допомоги, а й у допомозі під час евакуації населення із Вовчанської громади.

 

Заступник начальника ОВА Олена Логвинова наголосила, що  місія ООН  під керівництвом пані Браун організувала і координувала десятки гуманітарних конвоїв до прифронтових територій. Завдяки їй мешканці Харківщини отримали більше 400 тон вантажів.

На зустрічі були присутні керівники прифронтових районів та громад, які також висловили вдячність спеціалістам ООН за всебічну допомогу і підтримку.  

Наразі місію координаторки системи ООН в Україні завершено, проте  вона наголосила, що протягом двох років співпраці з ХОВА та громадами їй вдалося організувати дієву систему надання допомоги громадянам.

 

За словами Деніз Браун, ООН також буде продовжувати сприяти в підготовці регіону до осінньо-зимового періоду, в розмінуванні територій, надавати гуманітарну допомогу місцевим мешканцям і внутрішньо переміщеним особам, які потерпають від російської агресії. Зокрема мова йде про забезпечення  їх продуктовими наборами, засобами гігієни, медикаментами та будівельними матеріалами, тощо.

За матеріалами kharkivoda.gov.ua

Оперативна інформація на наших сторінках:

Вовчанськ інформаційний на  Facebook

Вовчанськ інформаційний в Telegram