Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

21 лютого 2022 року міський голова Анатолій Степанець  прийняв участь в роботі Національного Форуму, який спільно проводили Апарат РНБО України та Асоціація малих міст України під патронатом Президента України.

 Учасники Форуму обговорили питання:

Перша сесія:

Щодо виконання рішення РНБО України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року №180/2021.

Потужні, спроможні та захищені громади – наше пріоритетне завдання, на цьому наголосив Секретар РНБО України Олексій Данілов на прес-конференції.

 «Питання національної стійкості – це питання номер один порядку денного, яке не можна відокремити від питання стійкості громад та їх спроможності», - прокоментував голова Асоціації малих міст України, заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Павло Козирєв.

 Заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода зазначив, що Форум є «продовженням змін, які відбуваються у контексті децентралізації». «Наше спільне завдання – до чергових місцевих виборів вирішити важливі для місцевого самоврядування питання, - сказав він. – Ідеологія децентралізації - спроможні громади, які здатні ефективно розвиватися».

 

Друга сесія:

Сучасні інструменти та ефективні рішення для розвитку громад.

Під час другої сесії підписано Угоду про інформаційне співробітництво між Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація малих міст України» та Апаратом Ради національної безпеки і оборони України. Предметом цієї Угоди є інформаційне співробітництво щодо обміну інформацією, необхідною для функціонування Головного ситуаційного центру України відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 січня 2015 року «Про створення та забезпечення діяльності Головного ситуаційного центру України», введеного в дію Указом Президента України від 28 лютого 2015 року № 115, та рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 червня 2021 року «Щодо удосконалення мережі ситуаційних центрів та цифрової трансформації сфери національної безпеки і оборони», введеного в дію Указом Президента України від 18 червня 2021 року № 260, з дотриманням узгоджених Сторонами процедур інформаційного обміну.

 Третя сесія:

Безпека в громадах. Розбудова територіальної оборони.

 Для формування Сил територіальної оборони Збройних Сил України Державним бюджетом України і Планом утримання та розвитку Збройних Сил України на 2022 рік передбачено майже 3,1 млрд грн. про це заявив Перший заступник Секретаря РНБО України, генерал-полковник Руслан Хомчак. Окреслив основні положення Закону України «Про основи національного спротиву», який введено в дію з 1 січня поточного року, наголосивши, що реалізація вимог цього Закону забезпечить зміцнення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру, сприятиме забезпеченню готовності громадян до національного спротиву.

Перший заступник Секретаря РНБО України повідомив, що Кабінет Міністрів України вже ухвалив 15 постанов, які унормовують окремі положення Закону щодо створення та функціонування системи територіальної оборони, організації руху опору та підготовки громадян до національного спротиву.