Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

    Інколи шукачі не отримують бажану роботу через допущені помилки під час співбесіди. Якщо ви володієте блискучим резюме і саме для співбесіди вивчили його напам'ять — це ще не гарантія успішного працевлаштування. Крім того, зіграти проти вас може і відрепетирувана промова, і чудовий зовнішній вигляд, і підготовлений список ваших особистих досягнень — якщо при цьому ви під час бесіди з рекрутером припускаєтесь цих п'яти помилок.

  • Ви не назвали посаду, на яку претендуєте

Не бійтеся одразу назвати бажану посаду — це не лише гарний тон, але й чіткий сигнал для рекрутера, що ви знаєте, чого хочете. А це дуже вагомий плюс.

  • Плутаєтеся у хронології

Завжди починайте з останнього місця і просувайтеся назад, у минуле.

Останнє місце роботи — найбільш свіжий і актуальний досвід, тобто найбільш цінна і релевантна інформація для рекрутера. Краще одразу завчіть етапи свого кар'єрного та освітнього шляху.

  • "Робив" замість "зробив"

Рекрутеру набагато важливіше знати про результати вашої роботи. У цьому сенсі форма "зробив", яка підкріплена певними прикладами, дає більш чітке уявлення про те, чого ви вже досягли і зможете досягти у подальшому.

  • Ви говорите "ми" замість "я"

На співбесіді потрібне зовсім інше. Тут набагато важливіше проявляти активну індивідуалістичну позицію і розповідати, перш за все, про власні досягнення.

  • Ви не оцифровуєтесвоїдосягнення

Запам'ятовуйте усі свої досягнення — навіть ті, які, на вашу думку, є незначними. І обов'язково переводьте їх у цифри. На співбесіді важливо не просто розповісти про проекти, завдання і продукти, з якими ви працювали, а й назвати вимірні показники. Успішність "помацати" складно, а ось цифри — це вже певні показники, які справляють справжнє враження.

За професійною підтримкою звертайтесь до фахівців Вовчанської районної філії ХОЦЗ Телефон для довідок (05741) 4-49-96 Електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.