Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

    Навіщо людині кар’єрний план? Чи кожному він потрібен? Так, якщо хочете жити своїм життям і втілювати свої, а не чужі цілі. Буває, що ми слідуємо за чужим прикладом, не замислившись, чи підходить він нам. Наслідки можуть бути сумними. Запобігти помилок допоможе ваш кар’єрний план.

Намалюйте траєкторію. Формуйте свій професійний напрям не через посади, компанії, розмір зарплати, а у питаннях “Які задачі я хочу вирішувати?”, “Що мені цікаво?”, “Який стиль життя хочу?”. Бажайте:

  • Не посаду, а задачі, відповідальність та інтерес.
  • Не компанію, а стиль життя, який вона дає.
  • Не гроші, а можливості, яківизавдяки ним отримаєте.

Змиріться з нелінійністю. Немає нічого гарантованого, абсолютно усе можна пережити. Людина здатна пройти крізь звільнення, крах свого бізнесу, професійні програші. Треба змиритися з нелінійністю.

Визначте свої ресурси. Найперше - це стабільна самооцінка. Перерахуйте свої компетенції та їхні межі. Щось ви умієте на рівні новачка, інше - на середньому, а ось це -на дуже хорошому. Ще добре знати свої сильні сторони. Це все дасть вам відчуття, що ви не нулі, у вас щось є.

Мапа — не місцевість. Протягом життя, « хотілки» змінюються і треба дати собі на це право. Коли ми щось плануємо і починаємо втілювати, то перевіряємо цю фантазію реальністю. І тут ви маєте пам’ятати, що завжди маєте право передумати, не вгадати.

Гнучко плануйте. Ми формуємо своє бачення на 5-10 років. Якщо терміни 1-3 роки, то це вже не бачення, а цілі. Якщо на теперішній момент вам важко сформувати мету на п’ятирічку вперед, тоді вже плануйте на ближчий період.

Перевіряйте цілі. Буває, люди так багато вклали у досягнення цілі, що стає шкода її покинути. Щоб цього не відбулося з вами, треба регулярно переглядати цілі та бачення, коригувати план та напрям руху. Тоді більше шансів, що результат буде таким, яким ви хочете.

Святкуйте. Це останній крок. Найбільш лаконічний. Святкуйте кожен маленький крок, який ви робите на шляху до своєї цілі. Тому що рух до своїх цілей передбачає добре ставлення до себе.

Вам потрібна допомога? Тоді звертайтеся до Вовчанської районної філії Харківського обласного центру зайнятості за адресою – м.Вовчанськ, вул.1-го Травня, 15 або за телефоном – (05741) 44996.