Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

На базі Вовчанської районної філії Харківського обласного центру зайнятості 25 січня 2022 року для 14 безробітних осіб відбувся семінар на тему "Патронат над дитиною" за участю головного спеціаліста служби у справах дітей Вовчанської міської ради Марини Бахішевої. Фахівець ознайомила учасників семінару з поняттям патронату над дитиною, хто такий патронатний вихователь, основними вимогами до кандидатів та соціальними гарантіями.

Марина Олександрівна зазначила, що патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. За свою роботу патронатний вихователь щомісяця отримує грошове забезпечення, соціальну допомогу на утримання та виховання дитини. Метою патронату є: забезпечення права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах.

Враховуючи нинішню ситуацію в Україні, послуга патронату над дитиною набуває значної актуальності, яка забезпечить дитині безпеку, догляд, виховання та реабілітацію дитини в умовах сім’ї, а батькам дасть можливість усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, отримати професійний соціальний супровід.