Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

    Цікавим стимулом для створення роботодавцем нових робочих місць та працевлаштування на них безробітних за направленням служби зайнятості є компенсація єдиного соціального внеску (далі – ЄСВ).

Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування регламентується Постановою КМУ №347 від 15.04.2013 зі змінами.

Якщо роботодавець працевлаштовує на нове робоче місце безробітних громадян із числа соціально незахищених категорій населення або є суб’єктом малого господарювання, який працевлаштовує безробітних на нове робоче місце у пріоритетних видах економічної діяльності, він має право на компенсацію витрат на сплату ЄСВ.

Умови надання

  • відсутністьзаборгованостізі сплати ЄСВ та страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;
  • стосовнороботодавця не порушено справу про банкрутство та він не єбанкрутом.

Для отримання компенсації роботодавець протягом двох місяців з дати працевлаштування безробітного подає до базового центру зайнятості/філії обласного центу зайнятості:

  • заяву;
  • довідку за встановленою формою (зазначаєтьсяназвапідприємства, вид економічної діяльності, прізвище працевлаштованого безробітного, дата працевлаштування і шляхи створення нового робочого місця).

Термін здійснення компенсації

Компенсація фактичних витрат на сплату єдиного внеску здійснюється протягом року.

У разі звільнення працевлаштованої особи за ініціативою роботодавця чи «за згодою сторін» до закінчення дворічного строку роботодавець повертає всю суму до бюджету Фонду або працевлаштовує на це місце іншого безробітного.

За більш детальною інформацією звертайтеся до Вовчанської районної філії Харківського обласного центру зайнятості за адресою – м.Вовчанськ, вул.1-го Травня, 15 або за телефонами – (05741) 44996, 43337.