Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

      З метою задоволення кадрових потреб роботодавців, державною службою зайнятості створена власна мережа навчальних закладів для дорослого населення.

На сьогодні у Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості можна отримати освіту за більш ніж 90 робітничими професіями.

Здавалося б, працівники з великим досвідом роботи та життєвим багажем – мрія кожного роботодавця. Проте, сьогодні людям без документу про освіту важко на рівних конкурувати на ринку праці. Тож, Законом України «Про професійний розвиток працівників» в Україні визначено термін «неформальне професійне навчання працівників».

Неформальне професійне навчання працівників за робітничими професіями – це набуття працівниками професійних знань, умінь і навичок, не регламентоване місцем набуття, строком та формою навчання.

Усі особи, які працювали на підприємстві та оволоділи певними професійними навичками, але не мали документального підтвердження, мають змогу підтвердити свою компетенцію та отримати документ державного зразка.

Тим, кому 45+ служба зайнятості пропонує отримати ваучер на навчання, який допоможе опанувати нову професію або спеціальність, удосконалити раніше здобуті знання та вміння.

Це далеко не всі можливості, які можна використати для власного розвитку, позаяк існує безліч інших форм навчання, зокрема, в онлайн-форматі, як для дорослого населення, так і для учнівської молоді.

Професійна команда служби зайнятості готова допомогти кожному, хто формує свій шлях до успішної кар’єри, або має бажання змінити вид професійної діяльності відповідно до потреб сучасного ринку праці.

Отримати інформацію про умови видачі ваучера, для кого підходить неформальне професійне навчання та які умови його проходження, про переваги та перспективи навчання у Центрах професійно-технічної освіти ви можете, звернувшись до Вовчанської районної філії Харківської обласної служби зайнятості за адресою: м.Вовчанськ вул. 1-го Травня, 15 або за тел. (05741) 44996.