Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

   Як швидко укомплектувати вакансію та не помилитись з вибором претендента на вільне робоче місце?

Такі питання стають перед більшістю роботодавців. Одним із методів вирішення даної проблеми є організація навчання безробітних безпосередньо на робочому місці.

Навчання безпосередньо на робочому місці орієнтовано на підготовку робітників з урахуванням специфіки конкретного підприємства та здійснюється за індивідуальною формою навчання.

Індивідуальне навчання на виробництві передбачає наявність у роботодавця умов для оволодіння професією:

  • відповідного робочого місця, обладнання, інструменту
  • фахівців із відповідною освітою для проведення теоретичного навчання з передбаченим навчальним планом предметів
  • кваліфікованого робітника для проведення виробничого навчання та виробничої практики.

Стажування – це підвищення кваліфікації працівників, які мають відповідну освіту або досвід роботи за відповідними посадами або професіями. Стажування проводиться на конкретних посадах або робочих місцях підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання шляхом укладання договору між ЦЗ, роботодавцем та безробітним

  • На стажування направляються безробітні, які раніше здобули професійну освіту і потребують досвіду практичної роботи за набутою професією (спеціальністю), або ті, які тривалий час не працювали і бажають відновити чи удосконалити свої знання, уміння та навички у практичній діяльності
  • Строк підвищення кваліфікації безробітних шляхом стажування встановлюється з урахуванням мети і складності навчання від 3-х днів до 3-х місяців.