Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

 УКРАЇНА

ВОВЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

LХ (позачергова) СЕСІЯ VII СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

 

від 26 грудня  2019 року                                                          № 1-VII

 

 

Про обрання секретаріату    LХ (позачергової)  сесії Вовчанської міської

ради  VIІ скликання.

  

      Керуючись Законом України „ Про місцеве самоврядування в Україні”, та  рішенням І пленарного засідання ІІ (позачергової) сесії VIІ скликання № 6-VIІ від 10.12.2019 року «Про закріплення депутатів Вовчанської міської ради УІІ скликання за  виборчими  округами», відповідно до ст. 2, п. 7, ст. 3.1, ст. 5 Регламенту міської ради, Вовчанська міська рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

  1. Обрати секретаріат LХ (позачергової)  сесії  Вовчанської міської ради VIІ скликання у складі депутатів:

- виборчого округу №    26 Крушедольського Констянтина Миколайовича;         

- виборчого округу №    12 Шелеста Віталія Вікторовича.  

  

 

 

Міський голова                                                  Володимир ШЕВЧЕНКО

 

Поіменне голосування до рішення  LХ (позачергова) сесії VIІ скликання " Про обрання секретаріату LХ (позачергова) сесії  Вовчанської міської ради VIІ скликання" 

 

УКРАЇНА

ВОВЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

LХ (позачергова) СЕСІЯ VII СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

 

від 26 грудня  2019 року                                                     № 2-VII

 

Про внесення змін та доповнень до порядку денного  LХ (позачергової)  сесії Вовчанської міської ради  VIІ скликання

 

       Керуючись п.1ст. 26, п. 8 ст. 42, ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  Вовчанська міська рада

 

В И Р І Ш И Л А :

  1. Включити до порядку денного: а саме:

  до питання  № 1   «Земельні питання»: питання

№ 1.31 «Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації    Чмалю Дмитру Олексійовичу, Перміновій Надії Іванівні щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої за адресою                           м. Вовчанськ,  вул. Орлова, 47 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у спільну часткову оренду за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі) »     та

№ 1.32 «Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Усову Дмитру Віталійовичу щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, вул. Короленка, 151 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі)»; 

до питання № 9 Розділу «Різне»  - питання   9.1 «Про  передачу на баланс комунальному підприємству «Вовчанськ» основних засобів», як  соціально-важливі та  невідкладні. 

2.Виключивши при цьому з порядку денного :

 питання № 1.29 « Про відмову від користування земельною ділянкою, розташованої за адресою: м. Вовчанськ, вул. Колокольцова 1-Г  яка надана у постійне  користування Резнікову Сергію Миколайовичу, площею 0,0180га»; 

 та питання № 1.30. «Про надання  дозволу на виготовлення проекту землеустрою  Чигринову Михайлу Сергійовичу щодо відведення земельної ділянки, розташованої за адресою м. Вовчанськ, вул. Колокольцова, 1-Г  для  будівництва і обслуговування будівель торгівлі  з подальшою передачею земельної ділянки в оренду за рахунок земель житлової та громадської забудови (вид угідь – забудовані землі), площею 0,0180га» в зв’язку з необхідністю  їх  доопрацювання.

 

 

 

 

Міський голова                                                   Володимир ШЕВЧЕНКО

 

Поіменне голосування до рішення  LХ (позачергова) сесії VIІ скликання " Про включення питання 1.31 та 1.32 до порядку денного  LХ (позачергова) сесії  Вовчанської міської ради VIІ скликання"

Україна

ВОВЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

LХ (позачергова) СЕСІЯ  VIІ  СКЛИКАННЯ

Р  І Ш Е Н Н Я

 

       Від  26  грудня   2019  року                                             № 3–VIІ  

 

Про затвердження порядку денного    LХ (позачергової) сесії

міської ради VІI скликання

 

Керуючись п.1ст. 26, п. 8 ст. 42, п.2  ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

Затвердити для розгляду на    LХ (позачерговій) сесії міської ради

VIІ скликання наступний   порядок денний:

 

 

 

1.Земельні питання.

1.1.Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Барибіну Олександру Олександровичу  щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, пров. 8 Березня, 15  для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,10га.

1.2.Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Бешенку Олексію Юрійовичу  щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, вул. Ігнатьєва, 11 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,10га.  

1.3.Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Івановій Тетяні Прокопіївні  щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, вул. Господарська, 113 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,0873га.

1.4.Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Козлітіній Наталіі Павлівні щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, вул. Богдана Хмельницького, 29 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,10га.  

1.5.Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Крутько Світлані Петрівні  щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, вул. Гоголя, 119 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,0834га.  

1.6.Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Міронцевій Любові Кирилівні  щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, пров. М. Старочудного, 6 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,06га.  

1.7.Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Павловій Анні Павлівні  щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, вул. Гурканівська, 55 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,0930га.  

1.8.Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Пащенку Володимиру Володимировичу  щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, вул. Миру, 42 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,06га.  

1.9.Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Таволжанській Ірині Анатоліївні щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, вул. Соборна, 111 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,10га.

1.10.Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Чайці Миколі Михайловичу  щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, вул. Слобожанська, 35 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,0992га.

1.11.Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Ткаченко Ірині Олександрівні  щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, вул. Герлегівська, 5 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки в оренду за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,10га.

1.12.Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації    Черваньову Миколі Олександровичу, Саруханяну Вові Вазриковичу  щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої за адресою   м. Вовчанськ,  вул. Гоголя, 83 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у спільну часткову власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,10га.  

1.13.Про надання  дозволу  Павловій Анні Павлівні  на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, розташованої за адресою м. Вовчанськ, вул. Гурканівська, 55 для ведення особистого селянського господарства  з подальшою передачею земельної ділянки у власність за рахунок земель сільськогосподарського призначення (вид угідь – рілля), площею 0,0616га.

1.14.Про надання  дозволу на виготовлення проекту землеустрою   Пискуну Дмитру Юрійовичу щодо відведення   земельної ділянки, розташованої за адресою м. Вовчанськ, вул. Польова  для  ведення садівництва  з подальшою передачею земельної ділянки у  власність за рахунок земель сільськогосподарського призначення (вид угідь – багаторічні насадження), площею 0,12га.

1.15.Про надання  дозволу  Пономарьову Леоніду Григоровичу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, розташованої за адресою м. Вовчанськ, пров. Харківський, 3 для ведення особистого селянського господарства  з подальшою передачею земельної ділянки в оренду за рахунок земель сільськогосподарського призначення (вид угідь – рілля), 0,0430га.

1.16.Про  затвердження  технічної   документації  із  землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки  Дорошенко Ірині Миколаївні для   будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) за адресою: м. Вовчанськ, вул. Хлібороба, 44, площею 0,10га.

1.17.Про  затвердження  технічної   документації  із  землеустрою  щодо встановлення меж земельної ділянки  Дудці Вікторії Михайлівні для   будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) за адресою: м. Вовчанськ, пров. Ломоносова, 11, площею 0,10га.

1.18.Про  затвердження  технічної   документації  із  землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки  Потапенку Валерію Вікторовичу для   будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) за адресою: м. Вовчанськ, вул. Фонтанна, 18, площею 0,10га.

1.19.Про  затвердження  технічної   документації  із  землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки  Рукавичці Єфросинії Георгіївні для   будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) за адресою: м. Вовчанськ, вул. Карпатська, 11а, площею 0,10га.

1.20.Про  затвердження  технічної   документації  із  землеустрою   щодо встановлення меж земельної ділянки  Целуйко Валентині Сергіївні для   будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) за адресою: м. Вовчанськ, вул. Сєрова, 37, площею 0,10га.

1.21.Про  затвердження  технічної   документації  із  землеустрою  щодо встановлення меж земельної ділянки  Хайло Зої Сергіївні для   будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) за адресою: м. Вовчанськ, пров. Менделєєва, 22, площею 0,06га

1.22.Про  затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Остапенку Віктору Леонідовичу для   будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) за адресою: Вовчанський р-н,  с. Плетенівка, вул. Агрегатна, 11, площею 0,25га.

1.23.Про  затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Маркушевському Олександру Миколайовичу для   будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) за адресою: м. Вовчанськ, вул. Східна, 14, площею 0,06га.

1.24.Про  затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Ракші Сергію Олександровичу для   ведення особистого селянського господарства за адресою: м. Вовчанськ, вул. Шкільна, 3, площею 0,07га.

1.25.Про  затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Костенку Миколі Васильовичу для будівництва і обслуговування індивідуального гаражу за адресою:  м. Вовчанськ, вул. Гоголя, 28х, 0,0023га.

1.26.Про відмову від користування земельною ділянкою, розташованої за адресою: м. Вовчанськ, вул. Пролетарська,  яка надана у тимчасове довгострокове користування Крутьку Володимиру Анатолійовичу, площею 0,0616га.

1.27. Про  надання дозволу  на виготовлення технічної документації           Бондаренко Інні Вікторівні, Козлітіній Наталіі Павлівні щодо встановлення меж земельної ділянки, розташованої  за адресою м. Вовчанськ, вул. Богдана Хмельницького, 38-е для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  з подальшою передачею земельної ділянки у спільну часткову власність за рахунок земель житлової та громадської  забудови (вид угідь - забудовані землі), площею 0,0540га. 

1.28.Про  затвердження  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Желновачу Артему Олександровичу для   будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) за адресою: м. Вовчанськ, вул. Свободи, площею 0,0690га.

1.29. Про відмову від користування земельною ділянкою, розташованою за адресою: м. Вовчанськ, вул. Колокольцова 1-Г  яка надана у постійне  користування Резнікову Сергію Миколайовичу, площею 0,0180га.

1.30.Про надання  дозволу на виготовлення проекту землеустрою                Чигринову Михайлу Сергійовичу щодо відведення земельної ділянки, розташованої за адресою м. Вовчанськ, вул. Колокольцова, 1-Г  для  будівництва і обслуговування будівель торгівлі  з подальшою передачею земельної ділянки в оренду за рахунок земель житлової та громадської забудови (вид угідь – забудовані землі), площею 0,0180га.

2.Про внесення змін до Правил користування системами центрального водопостачання у місті Вовчанську.

3.Про внесення змін до рішення  І сесії Вовчанської міської ради VIІ скликання від 26.11.2015 року № 14 -VIІ «Про утворення виконавчого комітету Вовчанської міської ради VIІ скликання, визначення його чисельності, затвердження персонального складу.

4.Про внесення змін до рішення ІІІ (позачергової) сесії  VIІ скликання від 18 грудня 2015 року № 4-VIІ «Про утворення міської комісії з питань підготовки та погодження вихідних даних на проектування та будівництво (реконструкцію) об'єктів, вибору земельних ділянок для розміщення об'єктів, а також на визначення технічного забезпечення існуючих будівель і будівництва на території міста Вовчанська та затвердження Положення про міську комісію».  

5.Про внесення змін до рішення ІІІ (позачергової) сесії  VIІ скликання від 18 грудня 2015 року № 6-VIІ «Про  утворення адміністративної комісії при виконавчому комітеті Вовчанської міської ради VІІ скликання».

6.Про внесення змін до рішення ІІІ (позачергової) сесії  VIІ скликання від 18 грудня 2015 року № 8-VIІ «Про  затвердження Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності та виконавців робіт із землеустрою та складу конкурсної комісії Вовчанської міської ради VІІ скликання».

7.Про затвердження розпорядження Вовчанського міського голови,  виданого у міжсесійний період.

8.Про затвердження штатного розпису Вовчанського відділу благоустрою міста з 1 січня 2020 року.

9.Різне.

 

 

Міський голова                                                     Володимир ШЕВЧЕНКО

      ОРИГІНАЛ ПІДПИСАНО              

 

 

              

Поіменне голосування до рішення  LХ (позачергова) сесії VIІ скликання " Про внесення змін та доповнень до порядку денного  LХ (позачергова) сесії  Вовчанської міської ради VIІ скликання" 

 

 

 

   УКРАЇНА

      ВОВЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 LХ (позачергової) СЕСІЯ  VIІ  СКЛИКАННЯ

Р  І Ш Е Н Н Я

 

      Від  26 грудня   2019 року                                           №   5- VІІ 

 

Про внесення змін до  Правил користування системами центрального водопостачання у місті Вовчанськ

 

 Розглянувши на засіданнях постійних депутатських комісій інформацію провідного спеціаліста Вовчанської міської ради Хайло Н., з метою організації роботи із якісного та безперервного водопостачання споживачів, покращення  ефективності  і виробничої діяльності, надійності роботи технологічного обладнання, інженерних споруд систем водопостачання міста, на підставі Правил надання послуг з центрального опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених Постановою КМУ № 630 від 21.07.2005 року, Закону України «Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання», СНиП 2.04.01-85, керуючись п. 8 ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести зміни до Правил користування системами центрального водопостачання у місті Вовчанськ, затверджених рішенням XXXVIII сесії міської ради VI скликання № 7.4-VI від 22.02.2013року, виклавши їх у новій редакції  (додаток 1).
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності та депутатської етики, місцевого самоврядування (голова комісії А.Добровінський).

 

Міський голова                                                       Володимир ШЕВЧЕНКО 

Додаток до рішення Вовчанської міської ради

Правила користування
системами централізованого водопостачання
у місті Вовчанськ

ЗМІСТ:

ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНІВ ТА СКОРОЧЕНЬ

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
  2. ДОГОВІРНІ ВІДНОСИНИ МІЖ ВИКОНАВЦЕМ ТА СПОЖИВАЧАМИ
  3. ПОРЯДОК ПРИЄДНАННЯ ОБ’ЄКТІВ ДО МІСЬКОГО ВОДОПРОВОДУ
  4. СИСТЕМА ОБЛІКУ ТА КОНТРОЛЮ ВОДОПОСТАЧАННЯ
  5. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ ЗА ВІДПУЩЕНУ ПИТНУ ВОДУ З МІСЬКИХ КОМУНАЛЬНИХ ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ
  6. ВИТОКИ води
  7. ПРИПИНЕННЯ ПОДАЧІ ВОДИ
  8. ВІДНОВЛЕННЯ ВОДОПОСТАЧАННЯ СПОЖИВАЧАМ ПІСЛЯ ВИКОНАННЯ РЕМОНТНИХ РОБІТ НА ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖАХ
  9. РЕГУЛЮВАННЯ ВІЛЬНИХ ТИСКІВ
  10. ПРОТИПОЖЕЖНІ ПРИСТРОЇ
  11. ВУЛИЧНІ ВОДОРОЗБОРИ
  12. СПОРУДЖЕННЯ ТИМЧАСОВИХ ВІДГАЛУДЖЕНЬ ВІД ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ
  13. РЕМОНТ, ЕКСПЛУАТАЦІЯ ТА ПІДГОТОВКА СИСТЕМ ВОДОПОСТАЧАННЯ ДО РОБОТИ В ЗИМОВИЙ ПЕРІОД
  14. ОХОРОНА ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ І СПОРУД
  15. СИСТЕМА ЗАХОДІВ З ОХОРОНИ МІСЬКИХ ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ І СПОРУД
  16. ОБМЕЖЕННЯ ВЕДЕННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ТА ІНШОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ЗОНАХ САНІТАРНОЇ ОХОРОНИ МІСЬКИХ ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ І СПОРУД
  17. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕДОТРИМАННЯ ВИМОГ ДО ОХОРОНИ МІСЬКИХ

ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ І СПОРУД

 

 

 

Визначення термінів та скорочень

Аварія - небезпечна подія, яка виникла на водопровідних мережах внаслідок дії людського (ангропогенного) фактору або мала техногенне походження (зміна режиму експлуатації водопровідних мереж), або була спричинена природним катаклізмом (стихійним лихом, пожежами тощо), в результаті чого був порушений належний режим функціонування таких об'єктів, що спричинило загибель людей та/або значні матеріальні втрата, або створило на таких об'єктах чи в межах їхніх охоронних зон загрозу життю та здоров'ю людей чи порушило нормальні умови їхньої життєдіяльності, або призвело до руйнування будівель, споруд, обладнання тощо, що робить неможливим безпечну експлуатацію водопровідних мереж чи завдає шкоди довкіллю на території охоронних зон і/або за їх межами,

Безоблікове водоспоживання - користування послугою з водопостачання, обсяг споживання якої не може бути визначений на підставі даних засобів обліку води.

Виконавець (виробник, постачальник) послуг з централізованого водопостачання - суб'єкт господарювання, що виробляє або створює послуги з централізованого водопостачання та водовідведення (далі - Виконавець).

Внутрішньобудинкові системи водопостачання - мережі водопроводу, запірна арматура на них, прилади та обладнання, у тому числі насоси для підкачування води, зворотні клапани, регулятори тиску, засоби обліку, які знаходяться в межах будинку/споруди (всередині будинку, споруди чи в прибудовах до них від зовнішньої стіни будинку до внутрішньої стіни квартири).

Внутрішньоквартальна водопровідна мережа - трубопровід, прокладений всередині житлового кварталу, до якого приєднуються водопровідні вводи споживачів.

Вода питна - вода, яка відповідає чинному стандартові або дозволу Держспоживстандарту та Міністерства охорони здоров'я України і яка призначена для господарсько-побутових потреб населення, гасіння пожеж, а також технологічних процесів промислових підприємств, де неможливо використовувати воду технічної якості.

Водовід - трубопровід, який прокладений від місця забору води (джерела водопостачання) до перших вуличних розподільчих мереж з переважною транзитною втратою,

Водопровід - сукупність водозабірних споруд і роздільної мережі труб, призначених для водопостачання населення, комунальних, торговельних, кульгурно-побутових, промислових ні інших підприємств і організацій.

Водопровідний ввід - трубопровід від розподільчої (внутрішньоквартальної або вуличної) мережі до зовнішньої стіни будинку або межі території об'єкта з колодязем і запірною арматурою у місці приєднання до водопровідної мережі.

Вузол обліку - комплект засобів вимірювальної техніки, занесених до Державного реєстру засобів вимірювальної техніки, шо призначені для вимірювання і реєстрації результатів вимірювання, за обладнання для влаштування вузла обліку відповідно до вимог нормативних документів.

Вулична розподільна мережа - водопровідна мережа, прокладена вздовж вулиць, провулків, набережних тощо.

Вуличний водорозбір (водорозбірна колонка) - пристрій для розбору питної води безпосередньо з водопровідної мережі в місцях колективного водокористування.

Державні Правила користування - Правила користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджені наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 № 190 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 07.10.2008 за № 936/15627.

Договірний обсяг - обсяг води, що підлягає постачанню Споживачу відповідно до договору, який щорічно погоджується Виконавцем на підставі затвердженого уповноваженим органом нормативного розрахунку водоспоживання.

Замовник послуг з централізованого водопостачання (далі - Замовник) - споживач (юридична, ФОП, ПП або фізична особа), що має намір здійснити будівництво (реконструкцію) об'єкта архітектури з наступним його приєднанням до систем централізованого питного водопостачання.

Засіб обліку - прилад, призначений для обліку кількісних показників спожитих послуг з водопостачання, який має нормовані метрологічні характеристики.

Зона санітарної охорони - територія і акваторія, де запроваджується особливий санітарно- епідеміологічний режим з метою запобігання погіршенню якості води джерел централізованого господарсько-питного водопостачання для забезпечення охорони водопровідних споруд, а також, зона - що сприяє мінімальному впливу цих споруд на житлову забудову, зони відпочинку чи водойми.

Локальний водопровід - сукупність водопровідних споруд і мереж, призначених для водопостачання підприємств промвузла, відомчого житлового фонду, окремого району міста не зв’язаний з центральним водопроводом.

Межа балансової належності - лінія розподілу елементів систем водопостачання і споруд на них між власниками або користувачами згідно з актами розмежування.

Місце приймання-передачі послуги - місце, визначене або погоджене Виконавцем, де встановлений засіб обліку послуги, що споживається. У випадках відсутності засобу обліку — це місце з’єднання мереж Виконавця з мережами, що належать Споживачу (межа балансової належності мереж). Для Субспоживача місцем приймання-передачі послуги є також місце, визначене Виконавцем або Споживачем, де встановлений засіб обліку послуги, що споживається. У випадку відсутності засобу обліку воно визначається Виконавцем або Споживачем.

Нераціональне використання питної води - використання питної води понад встановлені нормативи.

Об’єкти водоспоживання - об’єкти архітектури, визначені Законом України «Про архітектурну діяльність», тимчасові споруди, теплові пункти (котельні), які безпосередньо приєднані до систем централізованого питного водопостачання, інші споруди (в т.ч. приватні домоволодіння, квартири фізичних осіб тощо).

Охорона водопровідних мереж і споруд - комплекс організаційних, адміністративних та технічних заходів, спрямованих на недопущення несанкціонованих втручань сторонніх осіб у роботу водопровідних мереж і споруд.

Правила технічної експлуатації - Правила технічної експлуатації систем водопостачання та каналізації населених пунктів України, затверджені наказом державного комітету України по житлово-комунальному господарству від 05.07.1995 № ЗО.

Пропускна спроможність пристрою (споруди) для приєднання - можливість водопровідного вводу пропустити розрахункову кількість води при заданому режимі за певний час.

Режим відпущення (одержання) питної води - гарантований обсяг питної води згідно з договором в обумовлений термін на потреби споживачу.

Розрахунковий період - період, вказаний у рахунку, що виставлений Виконавцем, за який споживачу нарахована плата за послуги з водопостачання.

Самовільне водоспоживання - користування питною водою з міського водопроводу без дозволу Виконавця та/або без оформлення необхідних документів (в т.ч. без реєстрації у Виконавця в якості Споживача, ухилення чи відмова від укладення договору на надання послуг з водопостачання тощо).

Самовільне приєднання до систем водопостачання - приєднання до мереж централізованого комунального водопостачання, здійснене без письмового дозволу Виконавця.

Споживач - юридична або фізична особа, яка користується послугами з централізованого комунального водопостачання для задоволення фізіологічних, санітарно-гігієнічних, побутових, господарських га виробничих потреб, а також має у власності, господарському віданні, оперативному управлінні тощо об'єкти водоспоживання, системи водопостачання, які безпосередньо приєднані до систем/мережі нейтралізованого водопостачання.

 

 

Субспоживач - суб'єкт господарювання або фізична особа, що одержує воду з комунальної водопровідної мережі через мережі споживача.

Монтажна схема та рекомендації на установку води (далі - МС) - комплекс умов (заходів) та вимог до інженерного забезпечення об'єкта архітектури, які мають відповідати його розрахунковим параметрам, у тому числі водопостачання, а також особливих умов.

Транзитна лінія (магістраль) водопровідної мережі - трубопровід, який призначений для транспортування транзитом води у віддалені для водопостачання райони, і на якому немає попутних підключень та відгалужень.

І.    ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

  • Правила користування системами централізованого водопостачання та водовідведення в місті Вовчанськ (далі - Правила) розроблені відповідно до положень Водного кодексу України (із змінами і доповненнями), Законів України «Про питну воду та питне водопостачання», «Про місцеве самоврядування в Україні», Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 року №190 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 07.10.2008 року за № 936/15627, Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 630 від 21 липня 2005 року, згідно з Будівельними нормами і правилами «Водоснабжение. Наружные сети и сооружения» (СНиП 2.04.02-84), «Внутренний водопровод и канализация зданий» (СНиП 2.04.01-85), Положення про безпечну та надійну експлуатацію зовнішніх мереж і споруд водопостачання й каналізації, затвердженого наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 03.04.1998 №69, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24.11.1998 року за №749/3189.
  • Правила запроваджують порядок користування системами комунального водопроводу в місті Вовчанськ (далі - міський водопровод) та встановлюють відповідальність і міри впливу за порушення цих Правил.
  • Ці Правила є обов'язковими для всіх категорій Споживачів (Субспоживачів), які безпосередньо (або опосередковано) приєднані до систем централізованого міського комунального водопостачання.
  • Виконавець надає послуги з питного водопостачання. Питна вода подається цілодобово або за графіком, погодженим із санітарно-епідеміологічною станцією м. Вовчанськ та затвердженим органом місцевого самоврядування.

Якість питної води повинна відповідати чинному стандартові (ГОСТ 2874-82 «Вода питьевая. Гигиенические требования и контроль за качеством» пункти 1.5.2 - 1.5.3). Відхилення якості води за тим чи іншим показником нормативів, визначених чинним стандартом, допускається лише за наявності відповідного дозволу Держспоживстандарту України, Міністерства охорони здоров'я України або СЕС відповідної території.

  • Виконавець експлуатує та обслуговує лише ті вуличні, квартальні та дворові мережі водопостачання, споруди і обладнання, а також технологічні засоби й пристрої на них, які перебувають у нього на балансі. Водопровідні об'єкти, що не перебувають на балансі Виконавця, можуть ним експлуатуватися та обслуговуватися лише за окремо укладеним договором зі Споживачем.
  • На приєднання Споживачів до міської мережі водопостачання Виконавець відповідно до чинного законодавства видає монтажні схеми, які повинні містити заходи, спрямовані на підвищення стійкості роботи системи водопостачання.
  • Приєднання об'єктів до міської мережі водопостачання може бути здійснено лише після повного виконання Замовником технічних умов Виконавця, проектно-кошторисної та виконавчої документації.

Невиконання (недотримання) виданих технічних умов є підставою для відмови Замовнику в приєднанні до системи комунального водопостачання.

  • Водопровідні вводи комунального житлового фонду, житлово-будівельних кооперативів, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, усі магістральні й розподільчі внутрішньоквартальні мережі централізованого водопостачання, а також вуличні водорозбірні колонки, призначені для колективного водокористування, артезіанські свердловини, які відповідають вимогам чинних державних будівельних норм, передаються за згодою власника згідно з відповідними рішеннями органів місцевого самоврядування на баланс Виконавця в технічно справному стані разом з

комплектом проектно-кошторисної та виконавчої документації для подальшої експлуатації.

Виконавець може приймати на баланс безгосподарні мережі за умови відповідності їх вимогам чинних державних будівельних норм, у технічно справному стані при наданні органами місцевого самоврядування додаткових матеріально-технічних засобів їх утримання та відновлення виконавчої технічної документації.

  • За стан водопровідних та транзитних мереж, які проходять у технічних підвалах, у тому числі до яких приєднані внутрішньобудинкові мережі, є відповідальними підприємства та організації, у яких вони перебувають на балансі.
  • Водопровідні вводи до теплових пунктів, котелень, окремо побудованих насосних станцій для підвищення тиску, що перебувають у комунальній власності територіальної громади, та розподільчі мережі холодного водопостачання від цих об'єктів до зовнішнього зрізу будівель, експлуатує Виконавець за умови передачі їх на баланс Виконавцю в установленому чинним законодавством порядку.
  • Тарифи на послуги з водопостачання розробляються, погоджуються та затверджуються у порядку, визначеному чинним законодавством України, та підлягають застосуванню при розрахунках між Виконавцем та Споживачем без додаткових узгоджень їх розміру.
  • Кожному Споживачу - юридичній особі, на підставі погодженого з Виконавцем нормативного розрахунку водоспоживання, може встановлюватися договірний обсяг води, шо підлягає постачанню в певному періоді. В такому випадку Споживачі - юридичні особи зобов’язані надавати Виконавцю нормативний розрахунок водоспоживання в термін до 15 листопада року, який передує року, в якому будуть надаватися послуги.

Договірний обсяг не може перевищувати обсягів, визначених монтажними схемами на приєднання Споживача.

Договірний обсяг є невід'ємною частиною договору на постачання питної води через приєднані мережі. При цьому технічні умови на приєднання Споживача повинні бути обов'язково виконані.

  • На планове збільшення обсягів води Споживач зобов'язаний одержати у Виконавця додаткові схеми та внести відповідні зміни в діючий договір.
  • Виконавець і Споживачі (Субспоживачі) несуть відповідальність за недотримання вимог цих Правил відповідно до чинного законодавства України.
  • Споживач зобов'язаний:
  • не перешкоджати здійсненню контролю за технічним станом інженерного обладнання (деталей пломбування, з’єднань засобів обліку та інше) в приміщеннях;
  • утримувати в належному технічному і санітарному стані власні водопровідні мережі та обладнання;
  • забезпечувати безперешкодний доступ представників Виконавця до власних водопровідних мереж та обладнання для контролю за рівнем споживання питної води Споживачами та Субспоживачами, а також для виконання відключення і обмеження водопостачання відповідно до встановленого порядку. В разі перешкоди у доступі представникам Виконавця до водопровідних мереж та обладнання Споживач (Субспоживач) несе відповідальність відповідно до цих Правил та чинного законодавства України.
  1. ДОГОВІРНІ ВІДНОСИНИ МІЖ ВИКОНАВЦЕМ ТА СПОЖИВАЧАМИ
    • Відносини у сфері користування послугами з централізованою водопостачання в місті Вовчанськ здійснюються на договірних засадах відповідно до Закону України «Про питну воду і питне водопостачання» та Закону України “Про житлово-комунальні послуги”.
    • Субспоживачі для укладення договору з Виконавцем зобов’язані надати останньому письмову згоду власника водопровідних мереж на користування послугами з водопостачання через

його мережі.

               Для укладення договору Споживачі надають Виконавцю такі документи:

  • Споживачі - фізичні особи:
  • заяву із зазначенням об'єктів, безпосередньо приєднаних або які будуть приєднані до системи (мережі) водопостачання, відомостей про Субспоживачів та орендарів, які отримують послуги з його системи водопостачання;
  • рішення виконавчого комітету Вовчанської міської ради про надання згоди на підключення до міської мережі водопостачання;

     опитувальний лист для укладення договору на постачання питної води через приєднані мережі згідно з формою, розробленою Виконавцем;

  • розроблену Замовником та погоджену Виконавцем план-схему на приєднання до вуличної розподільчої мережі, узгоджену з відповідними службами району (далі за текстом - план - схема на приєднання);
  • документ, що підтверджує право власності на житловий будинок, квартиру (свідоцтво про право власності, договір купівлі-продажу, договір дарування, свідоцтво про право на спадщину тощо) та його копію;
  • план земельної ділянки, по якій прокладені водопровідні мережі (за наявності);
  • копію паспорта власника будинку (квартири) та осіб - мешканців будинку (квартири), які мають право на отримання пільги на житлово-комунальні послуги. Із собою власник повинен мати оригінал паспорта;
  • копію довідки про присвоєння ідентифікаційного коду власнику житлового будинку чи квартири (за наявності);
  • довідку про склад сім’ї або копію домової книги;
  • оригінал та копію паспорта або свідоцтва про повірку засобу обліку, за наявності на об’єкті водокористування встановленого засобу обліку;
  • оригінал та копію посвідчення мешканців будинку (квартири) на право отримувати пільги по сплаті за комунальні послуги;
  • копію свідоцтва про народження дітей, що проживають в будинку (квартирі) та користуються пільгами згідно з чинним законодавством;
  • копії ідентифікаційних кодів осіб, які користуються пільгами по сплаті за комунальні послуги (за наявності);
  • довірена особа власника - оригінал та копію нотаріально - посвідченої довіреності на право укладати договори від імені власника приватного будинку чи приватизованої квартири, ідентифікаційний код та паспорт довіреної особи;
  • акт технічного приймання водопроводу - для об’єктів, приєднаних безпосередньо до вуличної розподільчої мережі (додаток 7 до цих Правил);
  • акт розмежування балансової належності водопровідних мереж;
  • акт обстеження водопровідних мереж та вузла обліку;
  • копію паспорта засобу обліку води, який встановлений у Споживача та знаходиться на його балансі.

2.3.2 Споживачі - юридичні особи:

  • заяву із зазначенням об'єктів, безпосередньо приєднаних або які будуть приєднані до системи (мережі) водопостачання, відомостей про Субспоживачів та орендарів, які отримують послуги з його системи водопостачання;
  • опитувальний лист для укладення договору на постачання питної води через приєднані мережі згідно з формою, розробленою Виконавцем;
  • розроблену Замовником та погоджену Виконавцем проектну документацію або план-схему на приєднання;
  • документ, що підтверджує право власності, користування або балансоутримування на об’єкт водопостачання;

 

документ на право власності або користування земельною ділянкою, по якій прокладені водопровідні мережі;

  • копію паспорта керівника юридичної особи;
  • копію статуту;
  • довідку про кількість працівників, працюючих на підприємстві, в установі, організації;
  • копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та довідки про реєстрацію юридичної особи в ЄДРПОУ;
  • копію свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ (форма №2-ПДВ) (за наявності);
  • довірена особа - оригінал та копія довіреності на право укладати договори від імені юридичної особи, ідентифікаційний код та паспорт довіреної особи.

При введенні об’єктів в експлуатацію після закінчення їх будівництва, реконструкції, реставрації додатково надаються такі документи (оригінали та завірені копії):

  • акт державної технічної комісії про введення в експлуатацію об’єкта;
  • декларація (свідоцтво) про введення в експлуатацію об’єкта будівництва;
  • акт технічного приймання мережі водопостачання і вузла обліку;
  • акт обстеження водопровідної мережі та вузла обліку;
  • акт технічного приймання водопроводу - для об’єктів приєднаних безпосередньо до міського водопроводу;
  • акт розмежування балансової належності водопровідних мереж;
  • нормативні розрахунки водоспоживання;
  • містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки - для будівельних майданчиків (за наявності);
  • копію паспорта засобу обліку води, який встановлений у Споживача та знаходиться на його балансі.
    • Виконавець надає Споживачу примірник проекту договору, який повинен бути розглянутий ним та укладений у встановлені договором, пропозицією про укладення договору або встановлені законодавством строки.
    • Виконавець має право контролювати виконання Споживачами умов договору шляхом обстеження систем водопостачання, засобів і пристроїв на них. За результатами цих обстежень складаються акти, якими встановлюються терміни усунення порушень. Акти підписуються представниками Виконавця та Споживача. Якщо останній відмовляється направити свого представника для проведення обстеження або підписати акт, він підписується представником Виконавця та в акті робиться відповідний запис про таку відмову або складається акт відмови від підпису. Оформлений таким чином акт є обов’язковим для виконання сторонами.

Оцінка раціонального споживання питної води здійснюється за допомогою затверджених нормативних розрахунків водоспоживання. Всі Споживачі - юридичні особи зобов’язані мати вказані розрахунки, їх перевищення вважається нераціональним використанням питної води.

               

3.ПОРЯДОК ПРИЄДНАННЯ ОБ’ЄКТІВ ДО МІСЬКОГО ВОДОПРОВОДУ

                3.1 Замовники для вирішення питання про приєднання об'єкта до мережі міського водопроводу надають Виконавцю заяву та/або опитувальний лист на водопостачання об’єкта, де зазначається загальна максимальна добова витрата води (для господарсько-питних, виробничих потреб, на полив та па пожежогасіння: внутрішнє, зовнішнє та автоматичне (за необхідності).

                 3.2 Виконавець після реєстрації заяви, оформленого відповідно до п. 3.1 цих Правил, протягом 10 днів, Виконавцем виконуються роботи щодо підготовки вихідних даних для проектування системи водопостачання, видає монтажні схеми про можливість приєднання об'єкта Замовника до комунального водопроводу з урахуванням потужностей головних споруд пропускної здатності мереж і таке інше, із зазначенням умов для проектування вводу (місце врізки, місце влаштування вузла обліку, умови для влаштування проміжного резервуара і насосів-підвищувачів тиску, прокладання дільниць мережі тощо), гарантованих напорів та кількості води, що подається.

Монтажні схеми на приєднання об’єкта до міської мережі водопостачання повинні містити заходи, спрямовані на підвищення стійкості роботи систем водопостачання (будівництво додаткових об’єктів, у тому числі насосних станцій, резервуарів, пожежних депо, пунктів регулювання та інших споруд й обладнання, перекладка, розширення або реконструкція існуючих водопровідних мереж тощо). Невиконання виданих монтажних схем є підставою для відмови Замовнику в приєднанні до системи водопостачання.

Замовнику може бути письмово, з обгрунтуванням причин, відмовлено у видачі монтажної схеми на приєднання об’єкта до систем водопостачання.

               3.3.Проектування водопровідних вводів та інших пристроїв здійснюється Замовником на підставі одержаних від Виконавця монтажних схем.

                3.4. Узгоджений з Виконавцем проект або план-схема на водопостачання об’єкта Замовника дійсний протягом двох років від дня погодження. Якщо проект або план-схема на приєднання по завершенні цього терміну не буде здійснений(а) (не було розпочато будівництво об’єкта), то він(а) знову підлягає погодженню з Виконавцем в установленому законодавством порядку, при цьому Виконавець може поставити додаткові вимоги.

У разі зміни технічних параметрів інженерного забезпечення об’єкта (змін потужностей, цільового призначення, джерела постачання тощо), Виконавцем можуть бути надані нові монтажні схеми, які окремо оплачуються Замовником.

               3.5. Проект або план-схема на приєднання водопостачання об’єкта подається для узгодження Виконавцю в двох автентичних примірниках. Після узгодження проекту або план-схеми на приєднання перший примірник запишається у Виконавця, а другий повертається Замовнику.

Розгляд проекту або план-схеми на приєднання здійснюється в 15-денний строк від дня його надходження до Виконавця.

               3.6.Всі роботи зі спорудження, реконструкції й ремонту вводу й вузла обліку, встановлення регулятора тиску та обмежувачів витрати води здійснюються за кошти Замовника (споживача) під технічним наглядом Виконавця.

Роботи з усунення пошкоджень та ремонту вводів до зовнішнього зрізу будівлі, що перебувають на балансі Виконавця, виконуються останнім.

Роботи з усунення пошкоджень та ремонту вводів від зовнішнього зрізу будівлі, систем водопостачання, які є власністю Споживача, виконуються Споживачем.

                3.7. Після закінчення робіт з влаштування вводу складається акт про його технічну готовність. Акт підписується Замовником, представником Виконавця, іншими зацікавленими організаціями у порядку, визначеному СНиП 3.05.04-85 «Наружные сети и сооружения водоснабжения и канализации», діючим законодавством та передається Виконавцю на зберігання. Приймання вводу у Замовника здійснюється Виконавцем лише після виконання цих умов.

               3.8.Огляд, гідравлічне випробування, механічне очищення, промивання, дезінфекція та приєднання новозбудованої чи реконструйованої водопровідної мережі до міського водопроводу здійснюється будівельною організацією під технічним наглядом Виконавця або самим Виконавцем на підставі окремо укладеного відповідного договору на надання послуг (виконання робіт).Роботи зі встановлення засобів обліку можуть бути виконані Виконавцем за рахунок Замовника (Споживача) на підставі окремо укладеного відповідного договору на надання послуг (виконання робіт).

Приєднання вводів до житлових будинків фізичних осіб (громадян), промивка й хлорування*'*' мережі здійснюється спеціалізованою організацією або Виконавцем за рахунок Споживача на підставі окремо укладеного відповідного договору на надання послуг (виконання робіт).

                3.9. Приєднувати нові вводи до міського водопроводу без дозволу Виконавця та оформлення необхідної документації забороняється.

                3.10. Надання послуг з водопостачання Споживачам розпочинається лише після оформлення відповідних документів згідно з цими Правилами та діючим законодавством.

                3.11. Для водопостачання об'єктів передбачається влаштування вводів відповідно до СНиП 2.04.01-85 «Внутренний водопровод и канализация зданий» та діючого законодавства.

                3.12. Виконавець має право не розпочинати подачу води новим вводом, якщо Споживач ухиляється від оплати послуг з водопостачання, відмовляється укласти договір на надання цих послуг або ухиляється від його укладення, не виконує умов монтажної схеми, вимог Виконавця щодо переобладнання діючих вводів, вузла обліку, або якщо має місце нераціональне використання води до показників, які відповідають чинним нормам.

                3.13. Категорично забороняється з'єднувати мережі господарсько-питних водопроводів з мережами, якими транспортується вода непитної якості (технічні водопроводи). Засувки в цьому випадку не можуть розглядатися як роз'єднувачі.

                 3.14. Забороняється з'єднувати систему внутрішнього господарсько-питного водопроводу об'єкта Споживача, що живиться від міського водопроводу, з господарсько-питними водопроводами, що живляться від місцевих джерел водопостачання.

Засувки, встановлені на лініях, що з’єднують зазначені водопроводи, не можуть розглядатися як роз'єднувачі.

З'єднання таких водопроводів може бути дозволено у виняткових випадках: у разі недостатньої потужності комунального водопроводу, за узгодженням з Виконавцем і міською СЕС.

                3.15. Приєднувати об'єкти водоспоживання безпосередньо до водоводів без письмової згоди власника водоводу забороняється. В окремих випадках за окремим дозволом Виконавця, об'єкт водоспоживання може бути приєднаний до водоводів. У місці приєднання обов'язково необхідно передбачити встановлення зворотного клапана та двох запірних пристроїв з боку водоводу.

                3.16. Самовільне приєднання до діючої мережі міського водопроводу заборонено.

Про факт самовільного приєднання до міського водопроводу, виявлений представником Виконавця, складається акт за участю представника Споживача, який користувався цим вводом. Самовільним приєднанням до міського водопроводу вважається:

  • приєднання, яке було здійснено без письмового дозволу Виконавця, без наявності проектної документації та за відсутності укладеного договору з Виконавцем;
  • тимчасове приєднання до водорозбірної або вуличної колонки;
  • приєднання, виконане без участі технагляду з боку Виконавця або за участю останнього, але ще не здане в експлуатацію в порядку, передбаченому цими Правилами та/або діючим законодавством.

                 3.17. Виконавець здійснює нагляд за технічними рішеннями під час будівництва водопровідних мереж і споруд та бере участь у прийманні їх в експлуатацію, затверджує акти технічного приймання.

                 3.18. До складу комісій з приймання в експлуатацію водопровідних мереж і споруд в обов’язковому порядку залучаються представники Виконавця.

                  3.19. Побудовані й реконструйовані мережі водопроводу повинні відповідати затвердженому проекту або план-схемі на приєднання.

У разі відхилень від погодженого проекту або план-схеми на приєднання Виконавцю мають бути надані робочі креслення зі змінами, здійсненими під час виконання робіт, та документи про погодження цих змін зацікавленими організаціями та Виконавцем.

                   3.20. Замовник повинен письмово повідомити Виконавця про завершення будівництва водопровідних мереж та споруд не пізніше ніж за три доби до дня огляду об’єкта робочою комісією.

                  3.21. Після виконання будівельних робіт з влаштування водопровідного вводу, водопровідних пристроїв, внутрішніх мереж новобудови Замовник зобов'язаний здійснити прочищення і промивання,

випробування, хлорування та повторне промивання з відшкодуванням Виконавцю витрат, пов'язаних з використанням для цієї мети реагентів, води з міського водопроводу.

Під час приймання трубопроводів діаметром 800 мм і більше при необхідності проводиться внутрішній огляд трубопроводу.

                 3.22. Після завершення будівництва протягом тижня після підписання акту технічного приймання Замовник передає Виконавцю виконавчо-технічну та проектну (або план-схематичну) документацію, погоджену в установленому порядку в повному обсязі.

                 3.23. На водопровідні мережі житлових будинків, шкіл, дитячих установ, лікарень та інших об'єктів після їх ремонту або реконструкції та передачі дім експлуатації Виконавцем поширюється такий самий порядок їх приймання, як і для нового будівництва

                 3.24. Зовнішні лінії водопроводу, водопровідні вводи, що перебувають на балансі Споживача, експлуатуються та утримуються ним.

Після завершення будівництва або реконструкції водопровідні мережі і споруди, що перебувають на балансі Споживача, можуть бути передані на баланс Виконавця в діючому стані разом з комплектом проектно-кошторисної документації згідно з чинним законодавством за умови укладення відповідного договору.

Комісії з приймання-передачі цих об’єктів необхідно надати:

  • узгоджений проект або план-схему на приєднання;
  • акти на приховані роботи, акти гідравлічного випробування, промивання та хлорування водопровідної лінії, документи про узгодження виробничих змін робочих креслень у процесі виконання робіт, акти про завершення пуско-налагоджувальних робіт;
  • виконавчі креслення (план і профілі) у масштабі 1:500;
  • довідку бухгалтерії Замовника про балансову вартість споруди з пооб'єктною розшифровкою того, що передається на баланс Виконавця, та відсотків амортизаційних витрат.

Діючі системи водопостачання можуть бути прийняті Виконавцем у технічно справному стані за наявності оформленої в установленому порядку виконавчо-технічної документації.

                3.25. Виконавець приймає в експлуатацію внутрішньоквартальні мережі водопостачання, інженерні будівлі, споруди, обладнання, які призначені для їх обслуговування, лише у технічно справному стані та з комплектом проектно-кошторисної і виконавчо-технічної документації.

                3.26. Об'єкт може бути прийнятий в експлуатацію за умови виконання Замовником усіх пунктів монтажної схеми, узгодженого проекту або план-схеми на приєднання та підписання двостороннього акту про приймання-здачу цього об'єкта. Приймати водопровідні мережі й споруди з дефектами та недоробками забороняєтеся.

                 3.27. Водопровідне устаткування, що приєднується до системи водопостачання, перед початком його експлуатації підлягає промивці і дезінфекції згідно з Правилами технічної експлуатації та/або діючого законодавства.

                 3.28. Виконавець має право дозволити приєднання об'єкта Субспоживача до водопровідних мереж основного Споживача при узгодженні із Споживачем умов приєднання:

  • якщо приєднання не погіршите водопостачання основного Споживача;
  • встановлення засобів обліку води Субспоживачу;
  • якщо Субспоживач, що приєднується, бере на себе усі витрати, пов'язані з приєднанням, у тому числі втрати на упорядкування території після приєднання.

                 3.29.Споживач не має права без письмового дозволу Виконавця припиняти Субспоживачу відпущення води або здійснювати його приєднання до водопровідної мережі.

                  3.30. У разі самовільного приєднання до мережі Споживача стороннього Споживача, основний Споживач зобов'язаний письмово повідомити про цей факт органи місцевого самоврядування та Виконавця. 

                  3.31. Прокладання транзитних водопровідних мереж через територію сусіднього об'єкт може бути здійснене за згодою його власника та Виконавця. У разі незгоди власника об’єкта на прокладання ліній через його територію питання вирішується місцевими органами самоврядування або в судовому порядку відповідно до чинного законодавства України.

  1. СИСТЕМА ОБЛІКУ ТА КОНТРОЛЮ ВОДОПОСТАЧАННЯ
  • Облік відпущеної питної води здійснюється Виконавцем і Споживачами за допомогою засобів обліку, які занесені до Державного реєстру засобів вимірювальної техніки, допущені до застосування в Україні, пройшли повірку чи державну метрологічну атестацію або згідно із встановленими нормативами (нормами) споживання. Введення в експлуатацію нових або реконструйованих об’єктів (для юридичних осіб), не обладнаних засобами обліку, забороняється.
  • Споживачі зобов’язані:
  • забезпечувати захист приміщень вузлів обліку від потрапляння грунтових, талих і дощових

 

вод та інших шкідливих впливів; температура в приміщенні вузла обліку повинна бути не нижче +4°С. Якщо Споживач допустив розморожування запірних пристроїв, засобів обліку або трубопроводів, він повинен вжити заходів щодо якнайшвидшої ліквідації аварії та встановлення за погодженням з Виконавцем нового обладнання. При цьому розрахунки за час усунення порушень виконуються за встановленими нормами водоспоживання до усунення Споживачем допущених порушень;

  • утримувати приміщення, де розташовані вузли обліку, в належному санітарному стані, не допускати зберігання в них будь-яких предметів та матеріальних цінностей;
  • забезпечувати освітлення та надійну гідроізоляцію приміщень, через які проходять труби водопровідних вводів, та приміщень вузлів обліку від приміщень з товарно-матеріальними цінностями;
  • утримувати приміщення вузлів обліку в зачиненому стані, не допускати до них сторонніх

осіб;

  • забезпечувати вільний доступ представників Виконавця (за наявності в нього відповідного посвідчення) до приладів обліку, мережі, арматури, розподільчих систем, водопровідних пристроїв та обладнання, в т.ч. для зняття контрольних показників засобів обліку;
  • у разі встановлення засобу обліку, який належить Виконавцю, укласти з Виконавцем договір на відповідальне зберігання засобу обліку та оформити акт приймання-передачі;
  • оплачувати послуги у встановлені договором строки;
  • дотримуватися вимог нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг;
  • забезпечувати цілісність засобів обліку (в т.ч. засобів пломбувати) та не втручатися в їх

роботу;

  • у разі несвоєчасного внесення плати за послуги сплачувати пеню у встановлених законом та договором розмірі;
  • виконувати інші обов'язки відповідно до законодавства.
  • Споживачі мають право на:
  • зменшення розміру плати у разі:

а) надання послуг не в повному обсязі, зниження їх якості, зокрема відхилення їх кількісних та/або якісних показників від затверджених нормативів (норм) споживання за обгрунтованим письмовим зверненням Споживача з обов’язковим доданням підтверджуючих документів;

б) тимчасової відсутності Споживача та/або членів його сім'ї на підставі письмової заяви Споживача та офіційного документа, що підтверджує його/їх відсутність (довідка з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби, відбування покарання) з моменту подання таких документів Виконавцю.

  • усунення Виконавцем виявлених недоліків у наданні послуг, які виникли з його вини;
  • несплату вартості послуг за період тимчасової відсутності Споживача і членів його сім'ї (у разі відключення Виконавцем холодної води і опломбування запірних вентилів у квартирі (будинку садибного типу) та відновлення надання послуг, шляхом зняття пломб за свій рахунок протягом доби згідно з письмовою заявою Споживача;
  • перевірку кількісних і якісних показників надання послуг (якість і тиск води) у порядку, встановленому цими Правилами та діючим законодавством;
  • установлення квартирних засобів обліку та взяття їх на облік в базі даних споживачів Виконавця;
  • періодичну і позачергову повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку - для фізичних осіб за погодженням з Виконавцем;
  • ознайомлення з нормативно-правовими актами у сфері надання послуг з водопостачання;
  • внесення за погодженням з Виконавцем змін у договір, що впливають на розмір плати за послуги;
  • користування пільгами при розрахунках за використану воду у разі надання Виконавцю документів, які встановлюють право на користування пільгою (в т.ч. повідомлення органу праці та соціального захисту населення); пільга встановлюється Споживачу з дня надання таких документів;
  • звільнення від плати за послуги у разі їх ненадання за письмовим обґрунтованим зверненням;
  • відшкодування збитків, завданих його майну та/або приміщенню, шкоди, заподіяної його житло чи здоров'ю внаслідок неналежного надання або ненадання послуг з вини Виконавця, за обгрунтовним письмовим зверненням Споживача з обов’язковим доданням підтверджуючих документів.

Споживач має також інші права відповідно до чинного законодавства України.

  • Вузли обліку повинні розташовуватися на мережі Споживача, як правило на межі балансової належності мереж Виконавця та Споживача, або, за згодою Виконавця, в приміщеннях, розташованих безпосередньо на водопровідному вводі в будівлю за першою стіною.
  • Покази квартирного засобу обліку води використовуються при розрахунках за послуги з водопостачання мешканців (багатоквартирних) будинків з житлово-експлуатаційними організаціями або виконавцями житлово-комунальних послуг у разі укладення ними відповідних договорів з Виконавцем.
  • Обладнання вузлів обліку здійснюється за рахунок Споживачів. Споживач повинен за погодженням з Виконавцем придбати й встановити засоби обліку, які будуть перебувати у нього на балансі й обслуговуванні. Встановлення засобів обліку проводиться Споживачем за власний рахунок.

Для здійснення контролю за функціонуванням засобів обліку Виконавець має право брати на баланс встановлені у Споживачів засоби обліку та вузли обліку.

Виконавець має право опломбувати у відкритому стані запірну арматуру, встановлену на вузлі обліку, а також з’єднувальні частини засобу обліку встановленого на вузлі обліку.

Споживач повинен виконувати всі письмові рекомендації Виконавця, спрямовані на поліпшення якісного обліку.

Тип (умовне позначення засобу вимірювальної техніки) та номінальний діаметр засобу обліку визначається Виконавцем згідно виданих Споживачу монтажних схем.

  • Періодична повірка, обслуговування та ремонт засобів обліку проводяться відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», а також інших нормативно-правових актів, які регулюють цю сферу діяльності. Засоби обліку, які виключені з державного реєстру в період їх експлуатації, можуть використовуватися до закінчення терміну дії свідоцтва про повірку, після чого за погодженням з Виконавцем Споживачем за власний рахунок здійснює їх заміну.
  • Встановлення засобів обліку на водопровідних мережах Споживачів повинно здійснюватися відповідно до СНиП 2.04.01-85 «Внутренний водопровод и канализация зданий», паспорта засобу обліку.

За необхідності Виконавець може вимагати від Споживача організації колективного обліку водокористування.

  • Засоби обліку, що встановлюються на водопровідних вводах і мережах Споживачів - юридичних осіб, мають бути розраховані на пропуск максимальних розрахункових витрат води без врахування потреб води на внутрішнє пожежогасіння й перевірені на необхідну точність обліку малих витрат. В такому разі, для пропуску пожежних витрат необхідне спорудження обвідної лінії.
  • Перед засобом обліку й за ним повинні бути встановлені запірні вентилі або засувки відповідно до вимог СНиП 2.04.01-85 «Внутренний водопровод и канализация зданий». Між засобом обліку та іншим (за течією води) запірним пристроєм мас бути встановлений спусковий кран (або трійник з пробкою) для спускання води.
  • За наявності одного вводу до будівлі, що має протипожежногосподарський водопровід, влаштування обвідної лінії є обов'язковим. На обвідній лінії монтується засувка, яка пломбується Виконавцем у закритому стані.
  • На водопровідному вводі встановлюється один засіб обліку. У разі відсутності засобу обліку або неможливості виконати ремонт існуючого, Споживач зобов’язаний придбати новий засіб обліку у строк, визначений Виконавцем, встановити його та опломбувати у встановленому порядку.
  • За наявності у Споживача насосів підвищення тиску засіб обліку встановлюється на всмоктувальному трубопроводі, тобто до насосів.
  • У разі влаштування вузла обліку у приміщеннях, що не відповідають вимогам цих Правил, Правил технічної експлуатації та інших нормативних документів, вузли обліку повинні бути перенесені до іншого узгодженого з Виконавцем приміщення силами та засобами Споживача у встановлені Виконавцем строки. У разі невиконання цих вимог у встановлені строки облік наданих послуг проводиться згідно з нормативами (нормами) споживання. Період усунення недоліків щодо улаштування вузлів обліку визначається з дня наступного за останнім днем встановленого Виконавцем строку до для завершення усіх робіт, пов'язаних з перенесенням вузла обліку.
  • Встановлення засобів обліку повинно виконуватися лише після повної готовності приміщення та закінчення монтажу трубопроводів й арматури.
  • При водопостачанні будівельних майданчиків з міського водопроводу і неможливості встановлення вузла обліку на постійне місце, допускається тимчасове встановлення вузла обліку в спеціальному утепленому приміщенні за погодженням з Виконавцем.
  • У разі відсутності у Споживача вузлів обліку або їх розміщення з порушенням чинних Правил технічної експлуатації, СНиП 2.04.01-85, паспорта засобу обліку, цих Правил та монтажної схеми, облік наданих послуг Споживачу проводиться згідно з нормативами (нормами) споживання.
  • За збитки, заподіяні власникові матеріальних цінностей через пошкодження внутрішньої водопровідної мережі, вузла обліку та засобів обліку, Виконавець відповідальності не несе.
  • Усі засоби обліку в обумовлені законодавством строки підлягають періодичній повірці. Задовільні результати повірки підтверджуються відбитком новорічного тавра на пломбі засобу обліку в місцях, що передбачені експлуатаційною документацією та свідоцтвом про повірку або записом з відбитком новорічного тавра у відповідному розділі експлуатаційної документації. Неопломбовані органами Держспоживстандарту засоби обліку до експлуатації не допускаються.

На час проведення повірки засобу обліку Споживача (для фізичних осіб), обсяг спожитої ним води визначається згідно з нормами водоспоживання.

У випадку тривалості повірки засобу обліку з вини Споживача понад місяць (для юридичних осіб), обсяг спожитої ним води визначається згідно з п.5.14 цих Правил.

  • У разі виникнення у Споживача обґрунтованих сумнівів щодо правильності показів засобу обліку він може звернутися до Виконавця або, за згодою Виконавця, до спеціалізованої організації із заявою про його позачергову повірку.
  • Засоби обліку, які мають заводські пломби органами Держспоживстандарту. а також місця їх приєднання до трубопроводів, повинні бути опломбовані представником Виконавця і надійно захищені від несанкціонованого втручання в їх роботу, яке може порушити достовірний облік кількості отриманої води.

У разі порушення цілісності пломб на засобах обліку, а також в місцях їх приєднання до трубопроводів, виявлення фактів штучного впливу на роботу засобів обліку (для фізичних осіб), подальше нарахування за водоспоживання нараховується Споживачам за нормами споживання з моменту вчинення порушення (з наступного дня проведення останньої перевірки засобу обліку представником Виконавця).

  • Монтажні роботи по встановленню засобів обліку на вимогу Виконавця виконуються в присутності його представника
  • У разі відсутності у Споживача засобу обліку або неможливості виконати ремонт існуючого Виконавець має право зобов'язати Споживача встановити або замінити встановлений засіб обліку у визначений Виконавцем термін.
  • Споживач особисто відповідає за цілісність запірної арматури, манометра та іншого обладнання вузла обліку незалежно від місця його знаходження. У разі зникнення або виходу з ладу засобу обліку чи його з’єднань (стрілок, скла, циферблату, корпусу, зриву пломб, порушення з'єднань труб зі з'єднуючими частинами засобу обліку тощо) з вини Споживача, а також псувати від морозу, Споживач зобов'язаний придбати новий засіб обліку, встановити його та переопломбувати у встановленому порядку.

При цьому для юридичних осіб Виконавець розраховує витрату води відповідно до п.5.14 цих Правил за час від дня виписування останнього рахунку, але не більше як за один місяць.

Знімати засоби обліку, здійснювати будь-які зміни в його частинах або положенні на вузлі обліку, де його встановлено, знімати пломби, накладені органами Держспоживстандарту або представником Виконавця, має право лише уповноважений представник Виконавця або Споживач з письмового дозволу Виконавця.

У разі самовільних дій (в т.ч. втручання в роботу засобу обліку, зняття чи порушення пломб, демонтажу засобів обліку без погодження з Виконавцем тощо) Споживач - фізична особа сплачує на користь Виконавця штраф у розмірі 1500,00 грн.

  • У випадку, коли витрати води у Споживача знизилися або збільшилися та за розрахунками Виконавця не відповідають технічним характеристикам встановленого засобу обліку тощо, Споживач повинен переобладнати вузол обліку із монтажем на ньому засобу обліку відповідно до монтажної схеми, окремо отриманих у Виконавця.

Після отримання монтажної схеми Споживач забезпечує розроблення проекту або план-схеми переобладнання вузла обліку, який, в обов'язковому порядку, погоджується з Виконавцем. На підставі погодженого проекту або план-схеми Споживач за власний рахунок організовує проведення монтажних робіт з переобладнання вузла обліку. Після закінчення монтажних робіт Споживач повинен звернутися до Виконавця із заявою про прийняття вузлу обліку води в експлуатацію та його опломбування у встановленому порядку.

  • Зняття показів засобів обліку здійснюється щомісячно представником Виконавця у присутності Споживача, який повинен забезпечити представнику Виконавця безперешкодний та безпечний доступ до вузла обліку, або самим Споживачем, за обов’язкової згоди Виконавця, шляхом передачі показань засобів обліку особисто або в телефонному режимі.

Виконавець має право перевіряти правильність зняття Споживачем показів засобів обліку води. Якщо перевіркою будуть встановлені розбіжності між фактичними показами засобів обліку та поданими Споживачем відомостями, Виконавець має право провести перерахунок кількості поданої питної води за період від попередньої перевірки до моменту виявлення розбіжностей згідно з показами засобів обліку.

Цей перерахунок здійснюється за умови, якщо Виконавцем не було виявлено фактів штучного втручання в роботу засобів обліку, їх виходу з ладу або пошкодження пломб. В іншому випадку, до Споживача застосовуються положення п.4.23 цих Правил. Порядок та терміни зняття показів засобів обліку визначаються відповідно до діючого законодавства, цих правил або договору.

  • При знятті показів засобів обліку представник Виконавця має право перевіряти цілісність пломб на засобах обліку, гідрантах, запірній арматурі та інших водопровідних пристроях, що перебувають у віданні Споживача, а також пересвідчитись у відсутності витоку води у мережі Споживача.
  • Розрахунки за спожиту воду згідно з показами засобів обліку здійснюються з моменту опломбування їх з'єднувальних частин до вузла обліку представником Виконавця. Виконавець має право враховувати при розрахунках за відпущену питну воду покази тільки тих засобів обліку, які зареєстровані у Виконавця і робота яких ним контролюється.

    4.28.  Якщо вести облік води за засобом обліку неможливо з причин, що не залежать від Споживача, зняття засобу обліку Виконавцем, корозія циферблата (запотівання), припинення нормальної роботи засобу обліку через несправності, що виникли в його механізмі тощо), кількість використаної води визначається за встановленими нормами водоспоживання.

  • У разі відсутності засобів обліку води у Споживачів, а також для перевірки показів встановлених засобів обліку, Виконавець має право встановлювати на вводах контрольні засоби обліку. Ці роботи також можуть бути виконані за обгрунтованою вимогою Споживача. Дообладнання або монтаж вузлів обліку для встановлення контрольних засобів обліку виконується за рахунок зацікавленої сторони.

Споживачі - юридичні особи один раз на квартал, а Споживачі - фізичні особи - один раз на рік, зобов’язані подавати Виконавцю довідку із достовірними даними про кількість проживаючих (працюючих), орендарів (квартирантів) та інших водокористувачів, що споживають воду з мережі Споживача, про поливальну площу, в тому числі зелених насаджень, кількість автомобілів, худоби, птиці тощо.

Споживачі (фізичні особи) зобов’язані вчасно письмово з доданням копій відповідних документів (за наявності) повідомляти Виконавця про перехід права власності на їхнє домоволодіння до іншої особи (купівля-продаж, дарування, міна тощо), про зміну кількості фактичних споживачів послуг у їхніх домоволодіннях (у разі, якщо нарахування плати за-послуги, що надаються, ведеться за встановленими нормами водоспоживання), про зміну місця проживання, про передання в найм (оренду) власного домоволодіння іншим особам та інші зміни, які фактично впливають на правильність нарахування плати за послуги та достовірність обліку Виконавцем бази даних споживачів. У разі неповідомлення Виконавця про зазначене вище, Споживач особисто несе відповідальність за виявлені представниками Виконавця недостовірності, що оформляються відповідними актами встановлення фактичної кількості мешкаючих тощо з проведенням відповідних перерахунків згідно положень цих Правил.

Споживачі, що мають приватне підсобне господарство, зобов'язані подавати Виконавцю також дані про наявність свійських тварин та птиці для розрахунків за воду за нормами, затвердженими органами місцевого самоврядування в передбаченому діючим законодавством порядку.

Виконавець має право періодично перевіряти дані про чисельність водокористувачів, що споживають воду з мережі Споживача, водорозбірної колонки та поливальну площу.

Якщо Споживач надає недостовірні відомості про кількість та склад водоспоживачів або якщо під час перевірки контрольним засобом обліку буде виявлено, що витрата води перевищує розрахункові дані, подані Споживачем, Виконавець має право провести перерахунок за час від дня подання останніх даних в межах строку позовної давності.

Якщо Споживач не надав дані про кількість працюючих (проживаючих) в установлений строк або надав недостовірні відомості, необхідні для ведення розрахунків при безобліковому користуванні, Виконавець проводить нарахування за встановленими нормами водоспоживання від дня виписки останнього рахунку - для юридичних осіб (здійснення останньої оплати послуг - для фізичних осіб) до дня одержання відповідних даних від Споживача в межах строку позовної давності.

Виконавець має право провести перерахунок водокористування за період, протягом якого Споживач, який має засіб обліку, не подає Виконавцю дані про поливальну площу, орендарів (квартирантів) та інших водокористувачів, що одержують воду через його мережу та розраховуються за водокористування із Споживачем. У цьому випадку Виконавець має право визначити витрати води за встановленими ним даними.

  • Робота контрольних засобів обліку повинна тривати не менше 15 днів. Якщо контрольний засіб обліку виявить неточність роботи засобів обліку, що перевіряються, останні підлягають позачерговій повірці, а розрахунок за водокористування здійснюється відповідно до показів контрольного засобу обліку.

Витрати води Споживачами, що не мають засобів обліку, визначаються за встановленими нормами водоспоживання.

Населення, що користується водою з водорозбірних колонок, незалежно від відстані від місця проживання до колонки, сплачує вартість води Виконавцю згідно з встановленими нормами водоспоживання. Громадяни можуть бути звільнені від плати за користування водою з водорозборів, якщо буде виявлено, що вони користуються водою з іншого джерела, придатність якого для пиття визначена СЕС і Виконавцем. У разі непридатності води з місцевого джерела для пиття, населення від плати за користування водою з водопроводу не звільняється.

Водокористування з вуличних водорозборів не за прямим призначенням є самовільним. Витрата води в таких випадках визначається за встановленими нормами водоспоживання за шість розрахункових місяців водоспоживання за час самовільного користування водою.

  • В окремих випадках для юридичних осіб (сезонне водоспоживання, незначні витрати води, недоцільність встановлення засобів обліку) розрахунок витрат води Споживачами, за узгодженням з Виконавцем, провадиться згідно з нормами водоспоживання, затвердженими відповідними органами в передбаченому діючим законодавством порядку, за кількістю календарних днів, протягом яких проводилося водопостачання цих Споживачів. У виняткових випадках, для нововведених в дію об'єктів, коли засоби обліку ще не встановлені, за погодженням з Виконавцем, дозволяється визначати витрати води за даними проекту або план-схеми на приєднання протягом 6 місяців.
  • Категорично забороняється штучно впливати на роботу засобів обліку (встановлювати магніти, поєднувати додаткові шланги до місця встановлення засобу обліку, самовільно знімати вузли обліку тощо). У разі виявлення штучного впливу па роботу засобу обліку до Споживачів застосовуються міри відповідальності, передбачені цими Правилами та укладеним договором.
  • Покази засобів обліку є підставою для розрахунків Субспоживача з основним Споживачем. Взаємні претензії Споживача і Субспоживача Виконавцем не розглядаються.
  • Виконавець може вести розрахунки за воду безпосередньо з будь-яким Субспоживачем, якщо вважатиме це за необхідне, за умови укладення окремого договору із таким Субспоживачем.
  • Повірка засобів обліку Субспоживача може бути здійснена на вимогу основних Споживачів, Субспоживачів або Виконавця.
  • Засоби обліку Субспоживача встановлюються з дотриманням тих самих правил і норм, які визначені для засобів обліку Споживача.
  • Споживачі й Субспоживачі несуть однакову відповідальність за порушення цих Правил.
  • Споживач, який виконує промивання внутрішньобудинкових мереж, повинен погодити з Виконавцем схему обладнання та місце розташування вузла обліку, тип, діаметр засобу обліку води і до початку промивання викликати представника Виконавця для приймання вузла обліку та встановлення, у разі необхідності, пломб для запобігання безобліковим витратам води.
  1. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ

ЗА ВІДПУЩЕНУ ПИТНУ ВОДУ З МІСЬКОЇ ВОДОПРОВІДНОЇ МЕРЕЖІ

               5.1 Розрахунки за послуги з водопостачання здійснюються Споживачами, як правило, один раз на місяць, по факту надання послуг. У разі проведення Споживачу нарахування за користування послугами за встановленими нормами водоспоживання (за відсутності засобу обліку), Виконавець має право вести розрахунки в порядку попередньої оплати, суму якої Виконавець визначає за об'ємами водоспоживання у минулому місяці, з остаточним розрахунком по закінченні місяця або планових платежів з періодичністю, передбаченою договором, з остаточним розрахунком по закінченні місяця.

                5.2 Суб'єкти господарювання, у яких перебувають на балансі теплові пункти (котельні ) або - яким вони передані в управління, повне господарське відання, користування, концесію тощо, здійснюють розрахунки з Виконавцем за весь обсяг питної води, яка відпущена таким Споживачам з систем водопостачання на будь-які потреби.

Обсяги питної води, поданої до теплових пунктів (котелень), фіксуються засобами обліку.

               5.3 Виконавець проводить розрахунки за питну воду зі Споживачами - фізичними особами, що володіють житловими будинками на праві приватної власності та які мають водопровідний ввід до своїх будівель або які користуються водою з вуличних водорозбірних колонок, шляхом надання Споживачу розрахункових книжок, які заповнюються останнім щомісячно згідно фактичних показань засобів обліку або чинних норм споживання, чи в інші способи, передбачені цими Правилами.

Квитанції про оплату послуг з водопостачання необхідно зберігати Споживачу впродовж трьох років та, на вимогу Виконавця, надати їх як підтвердження здійснення оплати за використану воду.

Строки та порядок проведення розрахунків, а також порядок подання Виконавцю необхідних документів визначаються укладеним договором. В іншому разі, Споживачі проводять оплату спожитих послуг згідно п.18 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою КМУ від 21.07.2005р. №630.

У разі зміни ступеня благоустрою житлових будинків, кількості мешканців, розміру поливної площі, площі теплиць, а також у інших випадках зміни кількості споживаної води Споживачі - фізичні особи, зобов'язані у місячний строк з моменту виникнення змін з'явитися до Виконавця для перевірки нарахувань та оплати, перерахунку кількості споживаної води та внесення змін до укладеного договору і бази даних Споживачів послуг, яка ведеться Виконавцем.

При цьому Споживачі - фізичні особи повинні подати підтверджуючі документи (технічний паспорт на житловий будинок, план-схему на приєднання, довідки, передбачені чинним законодавством тощо).

Споживачі - фізичні особи, що почали займатися підприємницькою діяльністю та іншою господарською діяльністю на території своїх домоволодінь, для якої потрібні послуги у забезпеченні питною водою, зобов'язані у місячний строк з початку діяльності з'явитися до Виконавця з відповідними документами (свідоцтвом про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності, у необхідних випадках з дозволом (ліцензією) на заняття даним видом діяльності, проектною документацією або план-схемою на приєднання тощо) для внесення змін у договірні відносини, здійснення перерахунку кількості споживаної води та отримання нового особового рахунку як юридичної особи. У разі неповідомлення або несвоєчасного повідомлення Виконавця про початок ведення підприємницької діяльності на території приватного домоволодіння або переведення житлового помешкання до нежитлового фонду, Споживач несе відповідальність, передбачену п.4.23 цих Правил.

Якщо Споживачі - фізичні особи несвоєчасно з’явилися до Виконавця для оформлення зменшення об'єму спожитої води внаслідок зменшення кількості мешканців, зменшення поливної площі, площі теплиць тощо, Виконавець уточнює та вносить зміни до рахунків лише з початку місяця, в якому Споживач офіційно звернувся до Виконавця з цього приводу. За попередній період перерахунок не проводиться.

              5.4 Платіжні документи надаються Споживачам - юридичним особам будь-якими засобами, які обумовлені договором або передбаченими діючим законодавством та забезпечують своєчасність їх надходження. При запровадженні автоматизованих систем рахунки Споживачам можуть не виписуватися. Споживачі - юридичні особи мають право здійснювати розрахунки як попередньою оплатою суми, яку Виконавець визначає за обсягами водоспоживання у минулому місяці з наступним коригуванням по закінченню місяця, так і планових платежів з періодичністю, передбаченою договором, з наступним коригуванням по закінченню місяця, або за показами засобів обліку. Також Виконавець має право пред’явити до оплати платіжні документи за декілька місяців (розрахункових періодів) одночасно.

              5.5 Розрахунки за фактично спожиті послуги здійснюються Споживачами щомісячно згідно фактичних показників встановлених засобу обліку на день проведення оплати таких Послуг, але не пізніше 25 числа поточного місяця, шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок Виконавця відповідно до затверджених у встановленому порядку тарифів на момент здійснення оплати.

                У випадку встановлення Виконавцем Споживачу конкретного строку оплати за воду відлік прострочення платежу починається з наступного дня після закінчення цього строку

                  При порушенні термінів сплати отриманих послуг Споживачами - юридичними особами, ПП, СПДФО (крім бюджетних установ), Виконавець проводить нарахування пені у розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожний день затримки платежу.

Вихідні і святкові дні не враховуються при визначенні строків сплати за спожиті послуги.

              5.6 У разі запланованих змін у діяльності Споживачів, якщо вони ведуть до зміни об’ємів споживання питної води, Споживачі в місячний строк до моменту виникнення змін надають Виконавцю заяву та відповідні документи для внесення змін у договір та до бази даних споживачів.

               5.7 Рахунки Споживачам - юридичним особам за спожиті послуги з водопостачання виписуються Виконавцем. Якщо Субспоживач має договірні відносини з Виконавцем, він розраховується з останнім за питну воду. Розподіл суми рахунка, виписаного Споживачу, між Субспоживачами, які не мають договірних відносин з Виконавцем, здійснюється Споживачем самостійно.

  • Розрахунки Споживачів за воду, роботи і послуги безпосередньо з представниками Виконавця забороняються. Посадові особи Виконавця, які порушили зазначений порядок розрахунків, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.
  • Споживачі, що передають об'єкт на баланс новому власникові, повинні в семиденний строк після передачі повідомити про це Виконавця та надати документи, що підтверджують таку передачу.

Новий власник також у семиденний строк після прийняття об'єкта на свій баланс письмово повідомляє Виконавця про прийняття на себе зобов’язання щодо водокористування та оформлення договору згідно з цими Правилами.

При передачі об'єкт від Споживача до нового власника, Споживач зобов’язаний погасити існуючу заборгованість в повному обсязі. При непогашенні існуючої заборгованості Споживачем в такому випадку, заборгованість зобов’язаний погасити новий власник об’єкту водоспоживання в безспірному порядку, який до моменту набуття права власності на об’єкт зобов’язаний особисто з’ясувати у Виконавця наявність заборгованості за особовим рахунком і вирішенні питання погашення існуючої заборгованості до моменту набуття права власності на об’єкт водоспоживання.

  • Виконавець має право відносити витрати води на промивання й гідравлічне випробування внутрішньої мережі та пристроїв нових об'єктів на рахунок організації, що виконує ці роботи.
  • Оплата робіт із припинення (обмеження) відпущення Споживачу питної води, пов’язаних із порушенням Споживачем умов договору, даних Правил, діючого законодавства, та наступного підключення до мережі здійснюється Споживачем додатково згідно з калькуляцією витрат Виконавця.
  • Рахунки (квитанції) за воду (включаючи випадки самовільного приєднання, зриву пломб, перевищення встановленого договірного обсягу води, пошкодження приладів та ліній тощо) розраховуються згідно з цими Правилами на підставі чинних тарифів.
  • Представник Виконавця має право проводити обстеження водопровідних систем будь- якого Споживача, засобів та пристроїв на них, контролювати раціональне водоспоживання тощо та складати акти за результатами цих обстежень. У разі виявлення представником Виконавця порушень вимог цих Правил складається акт, в якому фіксуються виявлені порушення і встановлюються терміни їх усунення. Акт оформлюється за підписами представника Виконавця та представника Споживача, у помешканні якого проводиться обстеження. Якщо останній відмовляється підписати акт, він підписується представником Виконавця, і в акті робиться відповідний запис про таку відмову (складається акт відмови від підпису). Оформлений таким чином акт є обов'язковим для виконання Споживачем у вказані в ньому терміни, а також підставою для розрахунків за водокористування згідно цих Правил.
  • У разі безоблікового з вини Споживача - юридичної особи ( в т.ч. суб’єкти підприємницької діяльності) та самовільного водоспоживання Виконавець виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу (згідно додатку 4 до цих Правил), а для Споживачів - фізичних осіб розрахунок витрат води проводиться згідно з нормами водоспоживання з дотриманням вимог цих Правил (в т.ч. із застосуванням санкцій, передбачених п.4.23 цих Правил).
  • Розрахунковий період при безобліковому з вини Споживача та самовільному водоспоживанні встановлюється з дня початку такого користування. Якщо термін початку безоблікового та самовільного водоспоживання виявити неможливо, розрахунковий період становить один місяць.
  1. ВИТОКИ ВОДИ

                6.1 Споживач зобов'язаний стежити за станом внутрішньої водопровідної мережі, арматури (водорозбірних кранів, вентилів, змішувачів, засувок тощо) та санітарно-технічних засобів на ній (умивальників, ванн, раковин, змивальних бачків тощо), не допускати витоку води, в разі його виникнення або виявлення, витік води повинен бути негайно ліквідований Споживачем.

                6.2 Виконавець разом зі Споживачем здійснює вибірковий контроль технічного стану внутрішньої водопровідної мережі та арматури, визначає величину витоку, про що складається акт. За внутрішньобудинкові витоки Виконавець відповідальності не несе.

                6.3 За збитки, заподіяні в результаті пошкодження водопровідної мережі, що не перебуває на балансі Виконавця, відповідальність несе її власник або замовник її будівництва.

                6.4 Споживач зобов'язаний використовувати питну воду тільки на ті цілі, які передбачені монтажними схемами, та вживати необхідних заходів для усунення причин, що викликають нераціональні витрати води.

                6.5 Споживач не має права збільшувати витрати води понад встановлених норм та затверджений договірний обсяг води (у разі його встановлення).

У разі збільшення водоспоживання понад встановлені норми та затверджений договірний обсяг води, Споживачі сплачують обсяги спожитих понад норму чи договірний обсяг послуг з водопостачання у п'ятикратному розмірі чинних тарифів.

                6.6 При виявленні представником Виконавця витоку води в мережах Споживача внаслідок їх пошкодження або нераціонального водокористування, коли засіб обліку на вводі відсутній або не працює з вини Споживача, Споживач несе відповідальність згідно п.4.23 цих Правил. Наявність витоку оформлюється актом відповідно до п.5.13 цих Правил.

                6.7 Житлово-експлуатаційні організації не мають права відносити на рахунок мешканців будинків вартість нераціонального використання, витрат питної води або витоків води, що мали місце з провини житлово-експлуатаційних організацій, навіть якщо вони фіксуються засобом обліку, а також повну вартість води, кількість якої визначено відповідно до п.5.14 цих Правил. Вартість витраченої води відноситься на рахунок житлово-експлуатаційної організації, а плата за воду мешканцям нараховується за середніми показами засобів обліку, але не більше вартості води, визначеної за нормами водоспоживання, затвердженими у відповідному порядку.

                6.8 У разі самовільного приєднання до міського водопроводу, коли водокористувач не оформлений як Споживач або не одержав відповідного дозволу від Виконавця, витрата води визначається:

                6.8.1 для водокористувачів - юридичних осіб та суб’єктів підприємницької діяльності згідно з п.5.14 цих Правил та додатку 4 до цих Правил;

                6.8.2 для водокористувачів - фізичних осіб застосовується штраф у подвійному розмірі суми, передбаченої ч.4 п.4.23 цих Правил.

                6.9   Витрати за воду, яка була використана на промивання й дезінфекцію мереж і споруд після усунень аварій, а також втрати води на новозбудованих водопровідних мережах і спорудах, які

виникли в результаті браку будівництва в період гарантійного строку протягом одного року від дня їх прийняття в експлуатацію, відносяться на рахунок організації, що здійснювала будівництво.

                6.10 Використання питної води з міського водопроводу для охолодження будь-якого обладнання за прямоточною схемою забороняється. З цією метою повинні влаштовуватися системи обігового водопостачання.

                 6.11  У разі, коли Субспоживачі користуються водою Споживача, забезпечення справного стану внутрішньої водопровідної мережі покладається на Споживача та Субспоживача. При цьому Виконавець контролює раціональне водоспоживання Споживачем й Субспоживачем. При невиконанні вчасно вимог Виконавця до Споживача та Субспоживача вживаються заходи відповідно до вимог цих Правил.

  1. ПРИПИНЕННЯ ПОДАЧІ ВОДИ

               7.1 Виконавець має право тимчасово припинити (обмежити) подачу води Споживачам без   попередження у разі:

               7.1.1  припинення подачі електроенергії Виконавцю;

               7.1.2  необхідності збільшення подачі води до місць виникнення пожежі;

               7.1.3  стихійного лиха;

               7.1.4  аварій на зовнішніх мережах водопостачання, а також інженерних комунікаціях будівель та споруд;

               7.1.5  пошкоджень або несправностей дворової, внутрішньобудинкової мережі водопостачання (що перебуває на балансі Споживача), які призводять до витоку води;

               7.1.6  у разі необхідності промивання водоводів внаслідок погіршення якості води або для його запобігання.

                7.2 У разі необхідності припинення подачі води у зв’язку з проведенням планового ремонту мереж водопостачання Виконавець зобов’язаний повідомити Споживачів за добу, якщо ремонт триває до 12 годин; за дві доби, якщо ремонт триває понад 12 годин. У разі припинення подачі води більш як на добу Виконавець зобов’язаний забезпечити доставку води населенню автотранспортом.

  • Виконавець має право, завчасно попередивши Споживача, припинити йому подачу води

у разі:

                7.3.1  різкого погіршення якості води в джерелі питного водопостачання;

                7.3.2  аварійного або незадовільного технічного стану мереж водопостачання, пристроїв, споруд, які перебувають на балансі або в оперативному управлінні Споживачів, невиконання Споживачами вимог Виконавця щодо усунення порушень технічної експлуатації, виявлених Виконавцем;

                7.3.3  відмови Споживача у користуванні водою Субспоживачем, який приєднаний до мереж Споживача відповідно до вимог цих Правил, а також відмови Споживача Субспоживачу, який має дозвіл Виконавця на приєднання, у приєднанні до водопровідних мереж Споживача;

                7.3.4 невиконання Споживачем умов договору, порушення термінів внесення плати за надані послуги з водопостачання;

                7.3.5 недопуску Споживачем представника Виконавця до засобів обліку води, пристроїв на мережі водопостачання, а також ненадання/надання недостовірних відомостей, потрібних для розрахунку обсягів води, що витрачається (для Споживачів, що не мають засобів обліку: кількість мешканців, орендарів, наявність свійських тварин, худоби тощо або обсягів стічних вод);

7.3.6. самовільного приєднання до систем централізованого комунального водопостачання;

  • заяви Споживача про припинення користування водопостачанням, якщо воно не вплине на водопостачання інших Споживачів (Субспоживачів);
  • недопуску Споживачем представника Виконавця для регулювання подачі води та опломбування запірно-регулюючої арматури у тих випадках, коли Споживачем перевищені встановлені йому договірні обсяги води, в тому числі для накладання пломб на запірно-регулюючу арматуру внутрішньої мережі водопостачання Споживача;
  • недотримання Споживачами визначеного Виконавцем режиму водоспоживання та встановлених зон санітарної охорони споруд та мереж Виконавця;
  • невиконання вимог Виконавця щодо встановлення нових або переобладнання діючих вузлів обліку у Споживачів або Субспоживачів для забезпечення якісного (належного) обліку води;
  • самовільного вмикання резервних вводів, опломбованих Виконавцем без попередження та згоди Виконавця, за винятком потреби у гасінні пожежі;
  • проведення Виконавцем планово-попереджувальних, інших ремонтних робіт на мережах водопостачання і пристроях, а також робіт з приєднання нових Споживачів;
  • відмови Споживача укласти договір з Виконавцем на постачання питної води через приєднані мережі, прийняти рахунок чи платіжний документ за ці послуги, неусунення причин, які перешкоджають зніманню показів засобів обліку в строк, встановлений Виконавцем;
  • відмови або зволікання з боку Споживача понад встановлений Виконавцем термін виконання виданих останнім монтажних схем;
  • несплати підвищеного тарифу, виставленого згідно цих Правил, протягом календарного місяця з моменту отримання рахунку;
  • у разі підключення (приєднання) Споживачем Субспоживача без дозволу Виконавця або у разі підключення з дозволу Виконавця, але без дотримання параметру тиску визначеного п.2.26 СНиП 2.04.02-84 «Водоснабжение. Наружные сети и сооружения».

Виконавець має право припинити подачу питної води не менш як за одну добу після попередження, у випадку, зазначеному у підпункті 7.3.1 цього пункту Правил, у випадках, зазначених у підпунктах 7.3.2, 7.3.6-7.3.11 цього пункту Правил, - не менш як за дві доби після попередження, а у випадках, зазначених в інших підпунктах цього пункту Правил, - за 5 діб.

Витрати Виконавця на проведення робіт по тимчасовому припиненню (обмеженню) подачі води Споживачам, передбаченими п.7.3. Правил, покладаються на Споживача.

              7.4  У випадку, коли Виконавець відключив Споживача від міської водопровідної мережі згідно з п.7.3 цих Правил, а Споживач самовільно відновив подачу води, Виконавець розраховує витрати води:

               7.4.1  Споживачу - юридичній особі (в т.ч. ПП, СПДФО та т.і.) згідно з п.5.14 цих Правил з дня відключення Виконавцем Споживача до дня припинення самовільного водоспоживання;

                7.4.2 до Споживача - фізичної особи за встановленими нормами водоспоживання та застосовується санкція, передбачена ч.4 п.4.23 цих Правил.

                 7.5  У разі припинення (тимчасово або постійно) користування водопостачанням Споживач (Субспоживач) зобов’язаний не пізніше ніж за 10 діб письмово повідомити Виконавця про дату припинення користування його послугами та надати можливість Виконавцю опломбувати засувки на трубопроводі у закритому стані. Строк припинення користування водопостачанням вираховується з моменту встановлення пломб.

                7.6  У випадках виникнення аварійних ситуацій або несправності на водопровідному вводі чи мережі внутрішнього водопостачання, що перебуває на балансі Споживача, Виконавець не несе відповідальності за його водозабезпечення.

                7.7.У разі припинення подачі води окремими дільницями мережі Виконавець повинен повідомляти про це органи МНС.

  • ВІДНОВЛЕННЯ ВОДОПОСТАЧАННЯ СПОЖИВАЧАМ

ПІСЛЯ ВИКОНАННЯ РЕМОНТНИХ РОБІТ НА ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖАХ

               8.1. При виявленні пошкоджень на водопровідних мережах, які знаходяться на балансі Споживача, останній повинен повідомити про це Виконавця не пізніше наступної доби з моменту виявлення.

                8.2. При виявленні пошкодження на мережах Споживача, Виконавець вживає такі заходи:

  • відключає Споживача від мереж водопостачання згідно п.7.3 цих Правил;
  • надає Споживачу вимоги щодо необхідності виконання ремонтних робіт.
    • Споживач має право виконувати ремонтні роботи на водопровідних мережах лише за допомогою організацій, які мають відповідні ліцензії.
    • Після виконання ремонтних робіт Споживач повинен підписати підготовлений Виконавцем акт технічного приймання водопроводу після капітального ремонту.
  • РЕГУЛЮВАННЯ ВІЛЬНИХ ТИСКІВ

9.1. При недостатньому тискові (у разі недостатнього вільного напору води) в міській водопровідній мережі для постачання (забезпечення) водою квартир на верхніх поверхах багатоквартирних будинків за проектами, узгодженими з Виконавцем, передбачається встановлення насосів для підвищення тиску води, а при постійному надмірному тискові (вільному напорі) понад 10 метрів водяного стовпа - регуляторів тиску «після себе».

Насосні станції підкачування та регулятори тиску, розміщені всередині житлових будинків, перебувають на балансі Споживача і ним експлуатуються незалежно від відомчої належності.

Окремо розміщені насосні станції для підкачування холодної води перебувають на балансі виконавця житлово-комунальних послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкової території і ним експлуатуються.

Насосне обладнання для підкачування холодної води та регулятори тиску, встановлені в котельнях, теплових пунктах і прибудовах до них, які перебувають на балансі юридичних осіб, експлуатуються ними. Виконавці житлово-комунальних послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкової території відшкодовують їм витрати на експлуатацію насосного обладнання відповідно до укладених договорів.

Витрати на експлуатацію насосного обладнання включаються до складу квартирної плати відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 №529.

9.2. Відповідальність за роботу насосних станцій для підкачування холодної води і регулювання тиску на них несуть ті організації, у яких ці насосні станції перебувають на балансі або яким вони передані в управління, повне господарське відання, користування, концесію тощо, і які їх експлуатують.

  • Після насоса-підвищувача тиску обов’язковим є встановлення засувки (вентиля), зворотного клапану та, у разі необхідності, регулятора тиску «після себе», а на обвідній лінії насоса - зворотного клапану.
  • ПРОТИПОЖЕЖНІ ПРИСТРОЇ

10.1. Обладнання внутрішніх протипожежних водопроводів повинно відповідати чинним будівельним нормам.

10.2. Кожний проект внутрішнього водопроводу, що має протипожежні пристрої, до погодження з Виконавцем має бути затверджений органами пожежної охорони в частині розміщення пожежних гідрантів, кількості одночасно діючих пожежних струменів, витрати води кожним струменем, його висоти тощо.

10.3. За наявності на вузлі обліку Споживача обвідної лінії запірна арматура на ній пломбується представником Виконавця в закритому стані. За цілісність пломби відповідальність несе Споживач. З метою недопущення самовільного і безоблікового водокористування Виконавець також має право ставити пломби на пожежні гідранти та крани, розташовані на мережі Споживача.

10.4. протипожежною метою допускається встановлення пожежних насосів з приєднанням до мережі Споживача за водомірним вузлом.

10.5. Пожежні насоси, як правило, встановлюються в одному приміщенні з засувкою на обвідній лінії.

10.6. Використовувати воду для господарських потреб із самостійних протипожежних систем, що живляться від спільних вводів, забороняється.

Якщо представите Виконавця виявить самовільне користування водою з пожежних систем, розрахунок за воду здійснюється в порядку, передбаченому п.4.23 цих Правил (в т.ч. з урахуванням застосування штрафних санкцій для споживачів - фізичних осіб).

10.7. Без узгодження з Виконавцем Споживач не має права знімати пломбу.

10.8. Зривання пломб із запірної арматури може здійснюватися без попереднього повідомлення Виконавця лише при гасінні пожежі.

Після закінчення гасіння пожежі протягом доби Споживач зобов'язаний надати Виконавцю акт про зняття пломб та викликати його представника для опломбування запірної арматури.

10.9. Якщо пломба із запірної арматури зірвана з вини Споживача (крім випадків, зазначених у пункті 10.8 цих Правил), розрахунок за воду здійснюється згідно з пунктом 5.15 цих Правил за період від дня виписування останнього рахунку до дня виявлення представником Виконавця відсутності або порушення цілісності пломби, але не більше як за один місяць. Факт зриву пломби оформляється відповідним актом.

10.10.  Витрата води на гасіння пожежі визначається відповідно до оформленого акту із зазначенням часу користування водою, який складається за участю представників органів пожежної охорони, Споживача та Виконавця.

10.11. Водокористування з пожежних гідрантів та кранів міського водопроводу дозволяється лише службовому персоналові органів пожежної охорони та Виконавцю.

Виконавець, у виняткових випадках, може дозволити Споживачу користуватися водою з пожежних гідрантів за узгодженням з органами пожежної охорони і з оплатою витраченої води за діючими тарифами згідно з пропускною здатністю труб приєднання пожежних гідрантів до комунального водопроводу при швидкості руху води 2,0 м/с.

10.12. Ремонт і утримання в справному стані пожежних систем, розміщених на мережі Споживача, здійснюється його власними силами і коштами.

10.13.  Поливання вулиць, майданів та зелених насаджень з пожежних гідрантів забороняється.

  • ВУЛИЧНІ ВОДОРОЗБОРИ

          11.1. Вуличні водорозбори (колонки) призначені для колективного водокористування. Місце їх встановлення визначається за пропозицією органів місцевого самоврядування та за погодженням Виконавця.

На водопровідних лініях, що будуються, вуличні водорозбори повинні встановлюватися за проектом.

          11.2. Не дозволяється біля водорозбору прати білизну, мити автомашини, вози, посуд, домашніх тварин, приєднувати до водорозбірних колонок труби й шланги, а також чинити інші дії, що суперечать санітарним вимогам. У разі виявлення таких випадків представником Виконавця складається відповідний акт про порушення, який є підставою для здійснення розрахунку за водоспоживання в порядку, передбаченому п.4.23 цих Правил (в т.ч. з урахуванням застосування штрафних санкцій для споживачів - фізичних осіб).

          11.3.  Експлуатація та ремонт водорозборів здійснюється Виконавцем або Споживачами, на балансі яких перебувають ці водорозбори, і які зобов'язані:

          11.3.1 стежити за станом водорозборів, цілісністю їх частин, дотримуватися санітарних

вимог;

          11.3.2 не допускати безцільного розлиття води, утворення калюж та намерзлого льоду;

          11.3.3 зберігати непошкодженими водостоки та підступи до водорозборів;

          11.3.4 виконувати дезінфекцію і фарбування водорозбору в термін, визначений договором.

  • СПОРУДЖЕННЯ ТИМЧАСОВИХ ВІДГАЛУЖЕНЬ ВІД ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ

12.1. Тимчасові водопровідні лінії з приєднанням до мереж Виконавця прокладаються згідно з монтажними схемами. Доцільність встановлення засобів обліку на тимчасовій водопровідній лінії визначається в кожному окремому випадку Виконавцем. Тимчасові водопровідні лінії споруджуються і утримуються за рахунок Споживачів і на баланс Виконавця не передаються. У разі необхідності приєднання тимчасового водопроводу до вуличного водопроводу виконується за узгодженим проектом водопостачання об'єкта за постійною схемою.

         12.2. Монтажні схеми на користування тимчасовим водопроводом видаються на один рік (сезон) за наявності у Замовника технічних умов на водопостачання для проектування об’єкта будівництва (реконструкції).

          12.3. Для тимчасового водопостачання будмайданчиків, садів, парків, кіосків для продажу напоїв тощо, як правило, використовується міський водопровід, а також мережі Споживачів з приєднанням за засобами обліку та іншими запірними пристроями у будь-якій точці, але з обов'язковим урахуванням вимог п.12.4 цих Правил.

Якщо приєднання до мережі здійснено з дозволу Виконавця перед засобом обліку, то на відгалуженні слід встановлювати окремий засіб обліку. У разі відсутності засобу обліку витрати води обчислюються за пропускною здатністю цього відгалуження або за чинними нормами водоспоживання. Порядок визначення обсягів спожитої води визначає Виконавець.

Розрахунки за користування водою у разі тимчасового приєднання до водопроводів сусідніх Споживачів проводяться відповідно до рішення Виконавця безпосередньо з ним або з основним Споживачем.

               12.4. Приєднувати тимчасові водопровідні лінії до колодязів з водорозбірними колонками, пожежними гідрантами та засобами обліку не дозволяється.

                12.5. Поливання та миття вулиць, майданів питною водою, як правило, забороняється, окрім випадків, передбачених рішенням органу місцевого самоврядування та/або іншого органу влади. У цьому разі зазначається час поливу й місце встановлення спеціальних поливальних пристроїв або пунктів забору води, які будуються Споживачем згідно з проектом, погодженим Виконавцем.

                12.6. Водопровідні лінії, що підводять воду для поливання, повинні мати запірні вентилі в місці приєднання до міського водопроводу перед засобом обліку і за ним.

                 12.7. Забороняється встановлювати тимчасові водопроводи для поливання території домоволодінь, що є приватною власністю громадян.

                 12.8. У випадках влаштування тимчасових відгалужень від водопровідних мереж, котрі можуть використовуватися для гасіння пожеж, Споживач повинен викликати для пломбування представника Виконавця та повідомити про це органи пожежної охорони.

  • РЕМОНТ, ЕКСПЛУАТАЦІЯ ТА ПІДГОТОВКА СИСТЕМ ВОДОПОСТАЧАННЯ ДО РОБОТИ ВЗИМКУ

                  13.1. Внутрішні водопровідні мережі (включаючи випуски з будинків) перебувають на балансі Споживачів та ними експлуатуються (обслуговуються та ремонтуються).

                  13.2. Споживачі зобов'язані мати схеми або виконавчі креслення своїх водопровідних мереж та обладнання, розміщених як у землі, так і всередині будинків, із зазначенням діаметра труб, місць розміщення арматури, санітарних засобів, вузлів обліку та інших засобів і пристроїв. Споживачі, що не мають схем або виконавчих креслень своїх мереж, повинні виконати інвентаризаційні креслення в строк, узгоджений з Виконавцем. Виконавчими можуть бути креслення затвердженого проекту з нанесеними на них змінами, узгоджені з Виконавцем, один примірник яких знаходиться у Виконавця.

  • Виконавець здійснює контроль та має право давати рекомендації щодо дотримання правил технічної експлуатації та стану водопроводу, що перебуває на балансі Споживача.

                 13.4. Споживачі зобов'язані без перешкод допускати представників Виконавця, що мають при собі службове посвідчення, для огляду всіх водопровідних споруд, сантехзасобів і пристроїв та надавати їм допомогу.

                   13.5. Споживач зобов'язаний вимагати службові посвідчення у Виконавця та в осіб, які прибувають для виконання ремонтних робіт та робіт, пов'язаних з відключенням водопроводу. У разі відсутності зазначених документів Споживач не повинен допускати виконання будь-яких робіт.

                    13.6. Відкривати крани на внутрішній водопровідній мережі для постійного протікання води на вилив забороняється.

                     13.7. Підготовка протипожежних систем внутрішніх мереж, арматури обладнання і вузла обліку до роботи взимку є обов’язком Споживача.

  • До зимового періоду Споживач зобов’язаний з урахуванням пункту 8.3. цих Правил:
    • ліквідувати всі явні та приховані витоки води;
    • замінити або відремонтувати аварійні ділянки трубопроводів та обладнання;
    • відключити всі тимчасові водопровідні лінії, обладнані на літній період;

13.8.4 захистити вузол обліку та підведені до засобів обліку труби від замерзання, при цьому необхідно забезпечити безперешкодне зняття показів засобів обліку;

                         13.8.5   у холодних приміщеннях, де прокладені водопровідні труби, здійснити їх теплову ізоляцію, вставити шибки, відремонтувати двері та забезпечити їх щільне зачинення;

                         13.8.6 забезпечити ремонт дверей та справну роботу систем опалення на сходових площадках, де прокладені труби, а там, де немає опалення, - достатню теплову ізоляцію водопровідних труб;

                         13.8.7 здійснити достатнє утеплення водонапірних баків та трубопроводів, прокладених на горищах;

                         13.8.8 забезпечити влаштування подвійних люків або утеплення ляд у водомірних камерах;

                          13.8.9  забезпечити утеплення пожежних гідрантів і позначити місце їх розташування світловими показниками згідно з ГОСТ 12.4.026-76 * ССБТ. Кольори сигнальні та знаки безпеки.

  • За непідготовленість внутрішнього водопроводу до зими, внаслідок чого сталося його замерзання, відповідальність несе Споживач.

У разі псування від морозу засобів обліку води, запірної арматури на водопровідному вводі відповідальність за витік води та заподіяні збитки несе Споживач відповідно до цих Правил.

  • ОХОРОНА ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ І СПОРУД

14.1.Санітарна охорона у сфері централізованого питного водопостачання, об'єкти, зони санітарної охорони, встановлення їх меж та поясів особливого режиму, вплив потенційних джерел,забруднювачів, обмеження господарської та іншої діяльності на цих територіях здійснюються відповідно до Водного кодексу України, законів України «Про питну воду та питне водопостачання» від 10.0І.2002р. №2918-111, «Про охорону навколишнього природного середовища» від 25.06.1991р. №1264-Х11, «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.1994р. №4004-ХІ1, «Про трубопровідний транспорт» від 15.05.1996р. №193/96-ВР, Постанови Кабінету Міністрів України від 18.12.1998р. №2024 «Про правовий режим зон санітарної охорони водних об’єктів», СНиП 2.04.02-84 «Водоснабжение. Наружные сети и сооружения», ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008р. №190, Правил технічної експлуатації систем водопостачання та каналізації населених пунктів України, затверджених наказом Держжитлокомунгоспу України від 05.07.1995р. №30, та інших нормативно-правових актів, санітарних та будівельних норм.

             14.2.Споживачі зобов'язані забезпечити охорону та цілісність систем водопостачання (трубопроводів, споруд, засобів обліку, люків, колодязів, грубих грат, вказівних табличок, гідрантів тощо), які перебувають у них на балансі, не допускати їх пошкодження, затоплення й розморожування, очищувати від льоду та снігу ляди колодязів, стежити за цілісністю встановлених пломб, забезпечувати відведення поверхневих вод від колодязів.

             14.3.Якщо на водопровідних спорудах вуличної мережі та домових вводах будуть виявлені пошкодження або несправності (розбиті ляди колодязів, провалювання колодязів або грунту біля колодязів, надходження води з колодязів, з-під землі тощо), балансоутримувач території зобов'язаний негайно повідомити про це Виконавця, вживши заходів для огороджування місць пошкоджень до приїзду аварійної бригади, забезпечення вільного проїзду аварійної та спеціальної техніки.

              14.4. При використанні приміщень складів, підвалів для господарської діяльності:

              14.4.1 Споживач зобов’язаний у разі використання під склади приміщень, що знаходяться поблизу водопровідних магістралей, виконувати гідроізоляцію цих складів та усі роботи, передбачені нормативними документами;

  • Споживач несе повну відповідальність за комплектність, збереження, дієздатність та нормальний технічний стан усіх відключаючих пристроїв, що запобігають підтопленню підвальних приміщень у разі аварій на водопровідних мережах;

               14.4.3 У випадку підтоплення підвальних та інших приміщень, пов'язаного з відсутністю затворів, негерметичним закриттям ревізії, несправним технічним станом споруд та пристроїв, що перебувають на балансі Споживача, а також при невиконанні вимог, зазначених у пп. 14.4.1, 14.4.2 п.п.4.1 цих Правил, відповідальність за спричинені збитки несе Споживач незалежно від того була аварія на мережах Споживача чи Виконавця.

                14.5 Не дозволяється складання матеріалів і предметів, накопичування сміття на відстані ближче 5 м від осі водопровідних мереж і пристроїв, а також в межах охоронних санітарних зон; самовільне спорудження над водопровідними мережами та пристроями будь-яких будівель, споруд, малих архітектурних форм та предметів благоустрою; здійснювати роботи на мережах централізованого питного водопостачання, відкривати ляди колодязів, спускатися в них, регулювати засувки без представників Виконавця; пошкоджувати, демонтувати чи викрадати люки та кришки колодязів; паркувати транспортні засоби на люках оглядових камер і колодязів, а також в охоронних зонах водопровідних мереж і споруд.

  • У разі пошкодження мереж, споруд водопостачання особи, що виявили таке пошкодження, зобов'язані негайно повідомити про це Виконавця та здійснити всі заходи щодо усунення наслідків цього пошкодження.

Ліквідація пошкоджень виконується особами, з вини яких сталося таке пошкодження, під технічним наглядом Виконавця, або Виконавцем з наступним відшкодуванням витрат Виконавця за рахунок таких осіб. Особи, з вини яких виникло пошкодження мереж, споруд водопостачання, зобов'язані у безспірному порядку сплатити Виконавцю вартість втраченої води внаслідок спричинення пошкодження, витрата якої визначається відповідно до п.5.15 цих Правил, а також відшкодувати Виконавцю всі збитки, що спричинені цими пошкодженнями та ліквідацією їх наслідків.

  • У разі приймання шляхових покриттів в експлуатацію до складу комісії для контролю за станом люків водопровідних колодязів в обов’язковому порядку входить представник Виконавця.
  • Балансоутримувачі територій зобов'язані забезпечувати вільний проїзд та під'їзд аварійної та спеціальної техніки Виконавця до мереж, споруд і пристроїв водопостачання для виконання аварійно-відновлювальних та планових технологічних робіт. Особи, з вини яких були створені перешкоди у проведенні аварійно-відновлювальних робіт, забезпеченні нормальної експлуатації систем водопостачання, зобов’язані сплатити Виконавцю вартість втраченої води внаслідок пошкодження, витрата якої визначається відповідно до п.5.15 цих Правил, а також відшкодувати Виконавцю всі пов’язані з цим збитки.
  • Якщо Споживачі або працівники Виконавця виявили осіб, що здійснюють роботи на водопровідних мережах та спорудах, розукомплектовують пристрої, обладнання та арматуру без нарядів та службових посвідчень Виконавця, вони повинні вжити заходів щодо заборони цих дій, а в разі необхідності - звернутися до правоохоронних органів.
  • У разі втрат води при аваріях на спорудах комунального водопроводу, що перебуває на балансі Виконавця, матеріальні збитки відносяться на рахунок Виконавця. При втратах води через невчасне прибуття або неприбуття представників служб, котрі викликались для ліквідації аварій, непродуктивні втрати (простій механізмів, оплата робочої сили, матеріальні збитки, заподіяні втратами води тощо) Виконавець компенсує, пред'являючи претензії про відшкодування збитків тим підприємствам (службам), чиї представники з’явилися невчасно або не з'явилися.
  • Санітарно-захисні смуги та охоронні зони. Для забезпечення безпечної експлуатації мереж централізованого водопостачання вздовж них встановлюються охоронні зони таких розмірів:
    • Вздовж водоводів діаметром до 1000 мм- завширшки не менш ніж 10 м з обох боків від зовнішньої стінки трубопроводу при прокладці в сухих грунтах;
    • Вздовж водоводів діаметром 1000 мм і більше - завширшки не менш ніж 20 м з обох боків від зовнішньої стінки трубопроводу при прокладці в сухих грунтах;
    • Вздовж водоводів незалежно від діаметру - завширшки не менш ніж 50 м з обох боків від зовнішньої стінки трубопроводу при прокладці в мокрих грунтах;
    • Вздовж інших мереж централізованого водопостачання - 5 м з обох боків від зовнішньої стінки трубопроводу.

На багатониткових водоводах санітарно-захисні смуги визначаються від крайніх водоводів з розміром, що встановлений для найбільшого діаметру серед всіх ниток.

  • СИСТЕМА ЗАХОДІВ З ОХОРОНИ МІСЬКИХ ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ І СПОРУД

             15.1.Для охорони міських водопровідних мереж і споруд зважаючи на їх стратегічне значення та потенційну небезпеку, здійснюються такі заходи:

              15.1.1 Установлення охоронних зон для діючих та тимчасово законсервованих об'єктів згідно з вимогами СНиП 2.04.02-84 «Водоснабжение. Наружные сети и сооружения», ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень» та відповідно до проектних рішень, узгоджених з Виконавцем;

  • Організація охорони систем водопостачання;

              15.1.3 Безперешкодне здійснення Виконавцем контролю за технічним станом та виконання планових і аварійно-відновлювальних робіт в охоронних зонах;

               15.1.4 Установлення обмежень на розміщення в охоронних зонах міських водопровідних мереж і споруд будівель, споруд різного функціонального призначення, малих архітектурних форм, тимчасових споруд, комунікацій, а також на провадження господарської діяльності у цих зонах.

15.2. Система заходів у сфері правового режиму земель охоронних зон міських водопровідних мереж і споруд включає:

  • Ведення документації із землеустрою в охоронних зонах;
  • Встановлення обмежень (обтяжень) для власників і користувачів земельних ділянок, по яких проходить охоронна зона водопровідних мереж, відповідно до чинного законодавства України.
  • Документацією із землеустрою у сфері правового режиму земель охоронних зон є схеми землеустрою, техніко-економічні обгрунтування використання охоронних зон на землях адміністративно-територіальних утворень, інших землеволодінь і землекористувань, кадастрові плани, перелік обмежень прав на земельну ділянку і наявні земельні сервітути, матеріали земельно- кадастрових, топографо-геодезичних та інших зйомок, інші відповідні документи.
  • Документацією із землеустрою повинні передбачатися обмеження щодо господарського використання земель охоронних зон, провадження інших видів діяльності тощо.
  • Власники землі та землекористувачі, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування забезпечують виконання заходів з охорони земель та дотримання встановлених обмежень (обтяжень) у використанні земель, передбачених проектом землеустрою.

Мінімально допустимі відстані від водопровідних мереж до будинків, споруд та інших об’єктів встановлюються державними будівельними нормами та іншими нормативними актами, погодженими з зацікавленими організаціями.

В умовах існуючої забудови розміри охоронних зон водопровідних мереж можуть зменшуватися за погодженням з органами санітарно-епідеміологічної служби - для водоводів, водопровідних мереж з урахуванням розташування існуючих споруд, рельєфу місцевості тощо на підставі обгрунтування, поданого власником забудови та погодженого з Виконавцем і відповідними органами державного нагляду і контролю або поданого Виконавцем та погодженим з відповідними органами державного нагляду і контролю.

  • На використання власником або користувачем земельної ділянки або її частини в межах земель охоронної зони міських водопровідних мереж і споруд можуть бути встановлені обтяження права на використання такої земельної ділянки відповідно до чинного законодавства.
  • Виконавець з метою безпечної експлуатації водопровідних мереж має право:
  • блаштовувати під'їзні шляхи та пересуватися будь-якими видами транспорту і спеціальної техніки до об'єктів водопостачання для технічного обслуговування, проведення ремонтних робіт згідно із схемами під'їздів, погодженими з власниками земель або землекористувачами та місцевими органами виконавчої влади;
  • Копати шурфи на земельних ділянках, розташованих в межах охоронних зон об'єктів водопровідних мереж для перевірки технічного стану водопровідних мереж, проводити інші земляні роботи, необхідні для забезпечення нормальної експлуатації об'єктів водопровідних мереж з попереднім повідомленням про це власників земель або землекористувачів.
  • У випадках виникнення аварій (аварійних ситуацій) або загрози їх виникнення для негайної їх локалізації, ліквідації можливих наслідків або відвернення їх -загрози Виконавець має право:
  • Безперешкодно проїжджати до місця небезпечної події для виконання ремонтних і аварійно-відновнювальних робіт;
  • Здійснювати облаштування грунтових амбарів та інших тимчасових споруд з подальшою їх засипкою та рекультивацією земель;
  • Проводити земляні та інші роботи для негайної локалізації аварій, ліквідації наслідків або відвернення їх загрози без попереднього погодження з власниками земель або землекористувачами.
  • Виконавець здійснює контроль і має право давати приписи щодо усунення порушень в зонах санітарної охорони водопровідних мереж і споруд.
  • Виконавець зобов'язаний:
  • Для цілей, пов'язаних з безпечною експлуатацією водопровідних мереж, запобігання

негативній дії шкідливих факторів, без попереднього узгодження та отримання дозволів здійснювати перевірку технічного стану водопровідних мереж.                                                                                                               

  • Після закінчення планових або аварійних ремонтно-відновлювальних робіт привести земельні ділянки, на яких вони проводилися, у стан придатний для подальшого використання за призначенням.
  • Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, а також правоохоронні органи у межах своєї компетенції повинні сприяти Виконавцю в забезпеченні виконання вимог нормативно-правових актів при провадженні фізичними та юридичними особами господарської та іншої діяльності в межах охоронних зон міських водопровідних мереж і споруд, а також в роботі із збереження міських водопровідних мереж, запобігання аваріям та ліквідації їх наслідків.
  • ОБМЕЖЕННЯ ВЕДЕНІМ ГОСПОДАРСЬКОЇ ТА ШШОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ЗОНАХ САНІТАРНОЇ ОХОРОНИ МІСЬКИХ ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ І СПОРУД
    • До загальних обмежень, що діють в межах охоронних зон та поза її межами міських водопровідних мереж і споруд, відноситься заборона:

              16.1.1 Пошкоджувати та розбирати об'єкти водопровідних мереж.

  • Розбирати і руйнувати водопропускні, берегоукріплювальні, земляні, антикорозійні, протиерозійні, протипожежні та інші споруди, що захищають міські водопровідні мережі і споруди від руйнування.
  • Переміщувати та руйнувати знаки закріплення на водопровідних мережах на місцевості, пошкоджувати або руйнувати лінійну частину цих трубопроводів, засоби електрохімічного захисту від корозії, запірну арматуру, засоби технологічного зв'язку і лінійної телемеханіки мереж енергоживлення, інші складові трубопроводів.
  • Перешкоджати проїзду аварійної та спеціальної техніки Виконавця шляхом перекриття лісових та польових доріг.
  • Пошкоджувати чи демонтувати чи викрадати люки та кришки колодязів.
  • Паркувати транспортні засоби на люках оглядових камер і колодязів, а також в охоронних зонах міських водопровідних мереж і споруд.
  • Складати на міських водопровідних мережах та пристроях різні матеріали й предмети, накопичувати сміття тощо.
  • Споруджувати в охоронних зонах міських водопровідних мереж і споруд будівлі та встановлювати малі архітектурні форми.
  • Стороннім особам, крім працівників Виконавця, виконувати роботи на комунальних міських водопровідних мережах, відкривати ляди колодязів, спускатися в них, регулювати засувки.
  • ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕДОТРИМАННЯ ВИМОГ ДО ОХОРОНИ МІСЬКИХ ВОДОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ І СПОРУД
    • Юридичні особи і громадяни, винні у руйнуванні або розкраданні міського водопроводу, притягуються до дисциплінарної, адміністративної, цивільної і кримінальної відповідальності згідно чинного законодавства України.
    • Підприємства, що забруднюють стічними водами або відходами промислового та сільськогосподарського виробництва окремі свердловини або водозабори питної води, відшкодовують Виконавцю збитки, що несе останній при забрудненні водозаборів. При цьому підприємство сплачує Виконавцю вартість об'єму води згідно з потужністю забрудненого водозабору і моменту виникнення забруднення до його усунення або будівництва нового водозабору.
    • Відповідальність за порушення законодавства несуть особи, винні у:
  • Навмисному пошкодженні, руйнуванні та розкраданні обладнання водопровідних мереж і споруд, а також у завданій навколишньому природному середовищу шкоди.
  • Чиненні перешкод щодо виконання робіт (заходів), пов'язаних з попередженням та ліквідацією наслідків стихійного лиха аварій та катастроф.
  • Невиконанні розпоряджень та приписів органів, які здійснюють контроль і нагляд.
  • Підприємства установи та організації, які виготовляють і поставляють для міських водопровідних мереж і споруд обладнання, труби, засоби обліку та інше устаткування, несуть відповідальність за його якість і технічний рівень відповідно до діючих стандартів, а також за всі приховані дефекти, виявлені в процесі експлуатації об'єкта, і відшкодовують Виконавцю завдані цим збитки згідно з чинним законодавством України.

Генеральний підрядник (підрядна організація), який виконував будівництво (реконструкцію) та введення в експлуатацію закінчених будівництвом водопровідних мереж і споруд упродовж гарантійного строку експлуатації, визначеного умовами договору на капітальне будівництво чи реконструкцію цих об’єктів (але не менше строку, визначеного чинними Державними будівельними нормами України), повинен за свій рахунок усунути виявлені в процесі експлуатації дефекти будівельно-монтажного характеру.

  • Місцеві органи виконавчої влади, представницькі органи та органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, а також громадяни зобов’язані відшкодувати завдану Виконавцю шкоду в порядку та розмірах, визначених чинним законодавством України.

 

 

Додаток 1

до Правил користування системами

централізованого водопостачання у місті Вовчанськ

Мережі водопроводу,

які приймаються Виконавцем на баланс та ним експлуатуються

з/п

Найменування

системи

Індивідуальна забудова будинками, які знаходяться у приватній власності

Позаплощадкові мережі

і

Водопровід

Лише вуличні та внутрішньо квартальні водопровідні мережі, побудовані за рахунок індивідуальних забудовників

1.     Водоводи

2.     Вуличні водопровідні мережі

3.      Внутрішньоквартальні водопровідні мережі до зовнішньої стіни будинку

 

 

 

 

Додаток 2 

до Правил користування системами

 централізованого водопостачання у місті Вовчанськ

НОРМИ

витрат води згідно ДБН В.2.5.- 64: 2012
«Внутрішній водопровід и каналізація»

Об’єкт витрат води

Одиниця виміру

Норми витрат води

л/добу

м3/місяць

1. Житлові будинки:

1 житель

-

-

1.1. з водопроводом та каналізацією без ванн

-II-

95

2,9

1.2. з газопостачанням

-II-

120

3,7

1.3. з водопроводом, каналізацією та ваннами з водонагрівачами, які працюють на твердому паливі

-II-

150

4,6

1.4. з водопроводом, каналізацією та ваннами з газовими водонагрівачами

-II-

190

5,8

1.5. з швидкодіючими газовими нагрівачами та багатотечним водорозбором

-II-

210

6,4

1.6. з централізованим гарячим водопостачанням, обладнані умивальниками, мийками та душами

-II-

195

5,9

1.7. з сидячими ваннами, обладнаними душами

-II-

230

7,0

1.8. з ваннами довжиною від 1500 до 1700 мм, обладнаними душами

-II-

250

7,6

2. Гуртожитки:

1 житель

-

-

2.1. з загальними душовими

-II-

85

2,6

2.2. з душами при всіх жилих кімнатах

-II-

110

3,3

2.3. з загального користування кухнями та блоками душових на поверхах при жилих кімнатах в кожній секції будівлі

-II-

140

4,3

3. Готелі, пансіонати та мотелі з загальними ваннами та душовими

1 житель

120

3,7

4. Готелі з ваннами в окремих номерах, % від загальної кількості номерів:

1 житель

-

-

4.1. до 25

-II-

200

6,1

4.2. від25до75

-II-

250

7,6

4.3. від 75 до 100

-II-

300

9,1

5. Лікарні:

1 койка

-

-

5.1. з загальними ваннами та душовими

-II-

115

3,5

5.2. з санітарними вузлами, наближеними до палат

-II-

200

6,1

5.3. інфекційні

-//-

240

7,3

6. Поліклініки та амбулаторії

1 хворий на зміну

13

0,4

7. Дитячі ясла-садки з денним перебуванням дітей:

1 дитина

21,5

0,7

7.1. із столовими, які працюють на напівфабрикатах

-II-

39

1,2

7.2. із столовими, які працюють на сировині, та пральнями, обладнаними автоматичними пральними машинами

-II-

93

2,8

8. Адміністративні будівлі

1 працюючий

12

0,4

9. Учбові заклади (в т.ч. вищі та середньо- спеціальні) з душовими при гімнастичних залах та

1 учень та 1 викладач

17,2

0,5

 

 

буфетами, що реалізують готову продукцію

(вчитель)

 

 

10. Загальноосвітні школи з душовими при гімнастичних залах та столовими, то працюють на напівфабрикатах

1 учень та 1 викладач (вчитель) на зміну

10

0,3

10.1 Те ж, з продовженим днем

-п-

12

0,4

11. Школи-інтернати з приміщеннями:

-

-

-

ІІ.І. учбовими (з душовими при гімнастичних

залах)

1 учень та 1 викладач (вчитель) на зміну

9

0,3

11.2. спальними

1 місце

70

2,1

12. Аптеки:

І працюючий

-

-

12.1. торгівельний зал та підсобні приміщення

-II-

12

0,4

12.2. лабораторія виготовлення ліків

-II-

310

9,4

ІЗ. Підприємства громадського харчування: для приготування їжі:

1 умовне блюдо

-

-

13.1. що реалізується в обідньому залі

-II-

12

0,4

13.2. що продається додому

-II-

10

0,3

14. Магазини:

 

-

-

14.1. продовольчі

1 працюючий в зміну (20 мторгівельного

залу)

250

7,6

14.2. промтоварні

1 працюючий в зміпу

12

0,4

15. Перукарні

1 робоче місце в зміну

56

1,7

16. Кінотеатри

1 місце

4

0,1

17. Клуби

1 місце

8,6

0,3

18. Стадіон та спортивні зали:

-

-

-

18.1. для глядачів

1 місце

3

0,1

18.2. для фізкультурників (з урахуванням прийому душу)

1

фізкультурник

50

1,5

18.3. для спортсменів

1 спортсмен

100

3,0

19. Бані:

1 відвідувач

-

-

19.1. для миття в мильній з тазами на лавах та ополіскуванням в душі

-II-

180

5,48

19.2. те ж, з прийманням оздоровчих процедур га ополіскуванням в душі:

-II-

290

8,8

19.2.1. душова кабіна

-II-

360

11,0

19.2.2. ванна кабіна

-II-

540

16,4

20. Душові в побутових приміщеннях промислових підприємств

1 душова в зміну

500

15,2

21. Витрата води на поливання:

1 м2

-

-

21.1. травяного покрову

-II-

3

0,1

21.2. футбольного поля

-II-

0,5

0,02

21.3. інших спортивних споруд

-II-

1,5

0,05

21.4. вдосконалених покриттів, тротуарів, площ, заводських проїздів

-II-

0,4-0,5

0,01-0,02

21.5. зелених насаджень, газонів та квітників

-II-

3-6

0,1-0,2

22. Заливання поверхні катку

1 м2

0,5

0,02

23. Водокористування з водорозбірних колонок:

1 м3

-

-

23.1. дворова

-II-

150

4,6

23.2. вулична

-II-

50

1,5

 

 

24. Миття автотранспорту:

І машина

-

-

24.1. за наявності немеханізованої мийки в гаражах:

-II-

-

-

24.1.1. вантажних автомобілів, автобусів

-II-

1500

45.6

24.1.2. легкових автомобілів

-II-

1000

30.4

24.2. вручну із шлангів, незалежно від місця стоянки:

-II-

-

-

24.2.1. вантажних автомобілів

-II-

500

15,2

24.2.2. автобусів

-II-

500

15.2

24.2.3. легкових автомобілів

-II-

300

9.1

24.2.4. мотоциклів

-II-

50

1,5

25. Промиваний та випробування внутрішніх мереж

100 м2 будівлі

10000

304,2

26. Фонтани за зворотною системою водопостачання

На 1% об’єму

100

3,04

 

 

 

 

Додаток З

до Правил користування системами централізованого водопостачання у місті Вовчанськ

НОРМИ

відпускання води на ведення особистого підсобного господарства споживачам -
власникам приватних будинків, а також для колективного садівництва та городництва
відповідно до ДБН В.2.5.- 64: 2012
«Внутрішній водопровід и каналізація»

Призначення водопостачання

Одиниця

виміру

Норми витрат води

л/добу

м’/місяць

І. Утримання худоби

1 голова

-

-

1.1 корова або кінь

-II-

80

2,4

1.2. молодняк великої рогатої худоби

-II-

зо

0,9

1.3. свиня доросла

-II-

25

0,8

1 4. порося до 4-х місяців

-II-

15

0,5

2. Поливання садів, присадибних ділянок, зелених насаджень тощо:

1 м2

-

-

2.1. сади й присадибні ділянки

-II-

4-6

0,1-0,2

2.2 теплиці земляні

1 м3

15

0,5

2.3. теплиці стелажні зимові, парники всіх типів на утеплений грунт

-II-

6

0,2

 

 

 

Додаток 4

до Правил користування системами

централізованого водопостачання у місті Вовчанськ

 

 

ТАБЛИЦЯ

обсягів водоспоживання при застосуванні розрахунків за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу

(з урахуванням коефіцієнту)

№ з/іі

Внутрішній діаметр трубопроводу, мм

Витрати води

згідно з гідравлічним розрахунком

м/сек.

мЗ/год.

мЗ/добу

1

10

0,21

0,76

18.1

2

15

0,34

1,22

29,3

3

20

0,64

2,3

55.2

4

25

1,07

3,85

92,4

5

32

1,91

6,88

165,1

6

40

2,52

9,07

217,7

7

50

4,23

15,23

365,5

8

70

6,93

25,0

600.0

9

80

9,95

35.82

859,7

10

90

13,31

47,92

1150,0

11

100

17,00

61,2

1468,8

12

125

26,5

95,4

2289,6

13

150

37,75

135,9

3261,6

14

175

45,2

162,72

3905,3

15

200

68,33

246,0

5904.0

16

250

106,0

381.6

9158.4

17

300

152,0

547,2

13132,8

18

350

207,0

745,2

17884,8

19

400

269,33

969,6

23270.7

20

450

341,33

1228,8

29491,2

21

500

418,33

1506,0

36144.0

22

600

596,66

2148,0

51552,0

       
 
   
   


                                  МОНТАЖНІ СХЕМИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ НА ВСТАНОВЛЕННЯ ВОДИ             

від «__ »______ 20__ року

на водопостачання об’єкта

  1. Назва замовника:_____________________________________
  2. Адреса об’єкта:_______________________________________
  3. Кількість води______ м3/д____________ л/с, додатково___ м3/д,

В т.ч.:

на господарчо-побутові потреби_____ м’/д,

на виробничі потреби_________ м3/д,

на полив_____ м3/добу.___

  1. На пожежогасіння:

внутрішнє____ л/с,

зовнішнє_____ л/с,

автоматичне__ л/с.

  1. Водопостачання та пожежогасіння об’єкта може бути забезпечено:

(зміст технічних умов)

  1. Тиск в місті підключення від___ до___________ атм.
  2. Дозвіл на водопостачання об’єкта під час будівництва отримати
  3. Технічні умови є підставою для проектування і не дають права на проведення робіт по підключенню до міської водопровідної мережі. При наявності погодженого проекту термін дії технічних умов не подовжується.
  4. Підключення на відпуск води споживачу Виконавець дозволяє тільки після установки засобу

обліку та укладання договору з Виконавцем_____________________________

  1. Місце установки засобу обліку його тип та розмір погодити з

11 .Додаткові умови_________________________________________

  1. При зміні даних опитувального листа Замовник повідомляє Виконавця.
  2. Нормативний розрахунок водоспоживання.
  3. Проектну документацію на стадії «Р» в 2-х примірниках, один з яких оригінал (калька), надати на погодження Виконавцю.

Посада представника Виконавця,

який надає технічні умови                                            ______________

           
           

шдпнс                          ініціали, прізвище

підпис, прізвище та ініціали підпис, прізвище та ініціали підпис, прізвище та ініціали

 
   

 

АКТ № ________________

технічного приймання водопроводу

(вуличний, внутрішньоквартальний, водовід)

 

 

м.Вовчанськ                                                                                                   «____»  ______________  20___ р.

 

по вул. _________________________________________________________________________________

від _____________________________________________________________________________________

(адреса початку траси)

до _____________________________________________________________________________________

(адреса закінчення траси)

назва об’єкта _____________________________________________________________________________

(назва та адреса об’єкта згідно з проектом)

_________________________________________________________________________________________

 

 

 

Комісія в складі:

Представника Виконавця ___________________________________________________________________

Представника відділу технагляду Виконавця ___________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

Представника Замовника ____________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

(назва організації-замовника, посада, прізвище та ініціали відповідального)

__________________________________________________________________________________________

у присутності представника будівельної організації  _____________________________________________

__________________________________________________________________________________________

(назва організації, посада, прізвище та ініціали)

__________________________________________________________________________________________

обстежила ________________________________________________________________________________

по вулиці _________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

на предмет здачі в експлуатацію.

 При цьому пред'явлений техно-робочий проект, погоджений з

Виконавцем від «                   »__ 20_____________ р. за №               ,

виконавчі креслення на__ аркушах,

акт на приховані роботи від  «_________» ______________20 ____ р.      

Водопровідна мережа підключена до існуючої міської водопровідної мережі Д=    мм по

вул.______________________________________________________

На трасі побудовано водопровідних колодязів___ шт., встановлено:

засувок Д=_____ мм_____ шт., Д=_____ мм______ шт., Д=_____ мм______ шт., Д=

мм______ шт., Д=            мм___ шт., Д=____ мм_____ шт.,

 

 

 

затворів Д= мм

шт„ Д= мм шт„ Д=

мм

шт..

вентилів Д= N34

піт.. Д= мм шт.. Д=

мм

шт.

пожежних гідрантів

шт., вантузів Д= мм

шт*

 

випусків Д= мм

шт.. Д= мм шт.. Д= мм шт..

 

мокрих колодязів Д=

м шт., регуляторів тиску Д=

мм шт.

 

Водопровідна мережа та монтаж арматури виконані згідно креслень

 

 

  При будівництві допущені відступи від затвердженого проекту

Вказані відступи погоджені з _____________________________________________________

Комісія постановила:

пред'явлений до здачі водопровід по вул. ___________________________________________

(назва та адреса об’єкта згідно з проектом та технічним умовами)

може бути прийнята в експлуатацію

До акту додаються:

  1. Виконавчі креслення на__ аркушах.
  2. Акт на приховані роботи від «___________ »___ 20 р.
  3. Акт гідравлічного випробування від «_________ »____ 20 р.
  4. Акт дезинфекції від «_____________ »__ 20 р.
  5. Акт промивки від «_ »__________ 20__ р.
  6. Копія аналізів води від «_____________ »__ 20 р.

Даний акт складений для пред'явлення державній приймальній комісії.

Комісія:

Представник Виконавця                                    

підпис                        ініціали, прізвище

Представник Замовника                                    

           


підпис                        ініціали, прізвище

 

(назва та адреса юридичної особи)

АКТ_____________     

технічного приймання водопроводу після капітального ремонту

( адреса об’єкта)

м. Вовчанськ                                                                        «__ »_________ 20__ р.

Комісія в складі: представника Виконавця

(посада, ПІБ відповідальної особи Виконавця)

представника підрядної організації____________ __________________

(назва організації, посада, ПТБ відповідальної особи)

оглянула виконані роботи після капітального ремонту та адресою             

Комісія вирішила:

пред’явлений після капітального ремонту водопровід за адресою вважати придатним до експлуатації.

Члени комісії:

Представник Виконавця____________________________________

пі дпис                      ініціали, прізвище

Представник підрядної організації

  

ОРИГІНАЛ ПІДПИСАНО

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ДО НЬОГО 

                                                                  

  УКРАЇНА

      ВОВЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 LХ (позачергова) СЕСІЯ  VIІ  СКЛИКАННЯ

Р  І Ш Е Н Н Я

 

      Від  26 грудня   2019 року                                            №   6- VІІ 

 

Про внесення змін до рішення  І сесії Вовчанської міської ради VIІ скликання від 26.11.2015 року № 14 -VIІ «Про утворення виконавчого комітету Вовчанської міської ради VIІ скликання, визначення його чисельності, затвердження персонального складу»

 

Розглянувши на засіданнях постійних депутатських комісій пропозицію Вовчанського міського голови щодо включення до складу виконавчого комітету Вовчанської міської ради  заступника Вовчанського міського голови Федутенко А.,   керуючись  п.3, ст.26, п.п. 5,6 п.4, ст.42, ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту міської ради VІІ скликання, Положенням про постійні депутатські комісії Вовчанської міської ради VІІ скликання, міська рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

  1. Включити до складу виконавчого комітету Вовчанської міської ради Федутенко Анастасію Володимирівну – заступника Вовчанського міського голови.
  2. Чисельний склад виконавчого комітету  Вовчанської міської ради залишити незмінним.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську     комісію з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності та депутатської етики, місцевого самоврядування (голова комісії А. Добровінський)

 

 

Міський голова                                                             Володимир ШЕВЧЕНКО

ОРИГІНАЛ ПІДПИСАНО

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ДО НЬОГО

  УКРАЇНА

      ВОВЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 LХ (позачергова) СЕСІЯ  VIІ  СКЛИКАННЯ

Р  І Ш Е Н Н Я

 

      Від  26 грудня   2019 року                                            №  7 - VІІ 

 

 

Про внесення змін до рішення ІІІ (позачергова) сесії  VIІ скликання від 18 грудня 2015 року № 4-VIІ «Про утворення міської комісії з питань підготовки та погодження вихідних даних на проектування та будівництво (реконструкцію) об'єктів, вибору земельних ділянок для розміщення об'єктів, а також на визначення технічного забезпечення існуючих будівель і будівництва на території міста Вовчанська та затвердження Положення про міську комісію»

 

 Розглянувши на засіданнях постійних депутатських комісій пропозицію Вовчанського міського голови  щодо  включення до складу  міської комісії з питань підготовки та погодження вихідних даних на проектування та будівництво (реконструкцію) об'єктів, вибору земельних ділянок для розміщення об'єктів, а також на визначення технічного забезпечення існуючих будівель і будівництва на території міста Вовчанська заступника Вовчанського міського голови Федутенко А.,   відповідно до ст.  14, 15, 16 Житлового кодексу України, на підставі  ст.   26 п. 2, ст. 59 Закону  України  „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

 

                                           В И Р І Ш  И Л А :

 

  1. Внести зміни до рішення ІІІ (позачергова) сесії VIІ скликання від 18 грудня 2015 року № 7- VIІ «Про внесення змін до рішення ІІІ (позачергова) сесії  VIІ скликання         від 18 грудня 2015 року № 4-VIІ «Про утворення міської комісії з питань підготовки та погодження вихідних даних на проектування та будівництво (реконструкцію) об'єктів, вибору земельних ділянок для розміщення об'єктів, а також на визначення технічного забезпечення існуючих будівель і будівництва на  території міста Вовчанська та затвердження Положення про міську комісію», а саме:

1.1. Виключити зі складу комісії з питань підготовки та погодження вихідних даних на проектування та будівництво (реконструкцію) об'єктів, вибору земельних ділянок для розміщення об'єктів, а також на визначення технічного забезпечення існуючих будівель і будівництва на території міста Вовчанська  Шабельника В. – заступника міського голови.

1.2.  Ввести до складу комісії з питань підготовки та погодження вихідних даних на проектування та будівництво (реконструкцію) об'єктів, вибору земельних ділянок для розміщення об'єктів, а також на визначення технічного забезпечення існуючих будівель і будівництва на території міста Вовчанська  Федутенко А. -  заступника міського голови.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності та депутатської етики, місцевого самоврядування (голова комісії  Добровінський А.)

 

 

 

 Міський голова                                                       Володимир  ШЕВЧЕНКО

 

ОРИГІНАЛ ПІДПИСАНО

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ДО НЬОГО

  УКРАЇНА

      ВОВЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 LХ (позачергова) СЕСІЯ  VIІ  СКЛИКАННЯ

Р  І Ш Е Н Н Я

 

      Від  26 грудня   2019 року                                             №   8- VІІ 

 

 

Про внесення змін до рішення ІІІ (позачергова) сесії  VIІ скликання від 18 грудня 2015 року № 6-VIІ «Про  утворення адміністративної комісії при виконавчому комітеті Вовчанської міської ради VІІ скликання»

 

 Розглянувши на засіданнях постійних депутатських комісій пропозицію Вовчанського міського голови щодо включення до складу  адміністративної комісії при виконавчому комітеті Вовчанської міської ради VІІ скликання заступника Вовчанського міського голови Федутенко А.,   відповідно до ст.  14, 15, 16 Житлового кодексу України, на підставі  ст.   26 п. 2, ст. 59 Закону  України  „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

 

                                           В И Р І Ш  И Л А :

 

  1. Внести зміни до рішення ІІІ (позачергова) сесії VIІ скликання від 18 грудня 2015 року № 6- VIІ   «Про  утворення адміністративної комісії при виконавчому комітеті Вовчанської міської ради VІІ скликання», а саме:

1.1. Виключити зі складу  адміністративної комісії при виконавчому комітеті Вовчанської міської ради VІІ скликання  Шабельника В. – заступника міського голови.

1.2.  Ввести до складу   адміністративної комісії при виконавчому комітеті Вовчанської міської ради VІІ скликання Федутенко А. -  заступника міського голови.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності та депутатської етики, місцевого самоврядування (голова комісії  Добровінський А.)

 

 

 Міський голова                                                       Володимир  ШЕВЧЕНКО

   ОРИГІНАЛ ПІДПИСАНО

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ДО НЬОГО

   УКРАЇНА

      ВОВЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 LХ (позачергова)  СЕСІЯ  VIІ  СКЛИКАННЯ

Р  І Ш Е Н Н Я

 

      Від  26 грудня   2019 року                                           №   9- VІІ 

 

 

Про внесення змін до рішення ІІІ (позачергова) сесії  VIІ скликання від 18 грудня 2015 року № 8-VIІ «Про  затвердження Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності та виконавців робіт із землеустрою та складу конкурсної комісії Вовчанської міської ради VІІ скликання»

 

 Розглянувши на засіданнях постійних депутатських комісій пропозицію Вовчанського міського голови  щодо  включення до складу   конкурсної комісії Вовчанської міської ради VІІ скликання заступника Вовчанського міського голови Федутенко А.,   відповідно до ст.  14, 15, 16 Житлового кодексу України, на підставі  ст.   26 п. 2, ст. 59 Закону  України  „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

 

     В И Р І Ш  И Л А :

 

  1. Внести зміни до рішення ІІІ (позачергова) сесії VIІ скликання від 18 грудня 2015 року № 6- VIІ   «Про   затвердження Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності та виконавців робіт із землеустрою та складу конкурсної комісії Вовчанської міської ради VІІ скликання», а саме:

 п. 2 рішення ІІІ (позачергова) сесії  VIІ скликання від 18 грудня 2015 року № 6- VIІ   «Про   затвердження Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності та виконавців робіт із землеустрою та складу конкурсної комісії Вовчанської міської ради VІІ скликання» викласти в наступній редакції :

  1. Голова комісії – Федутенко А. – заступник міського голови;
  2. Заступник голови комісії - Бондаренко Л. - заступник міського голови; 
  3. Секретар комісії – Кисла О. - спеціаліст міської ради; 
  4. Член комісії – Хайло Н. – спеціаліст міської ради;
  5. Член комісії – Волковський В. начальник Відділу Держгеокадастру у Вовчанському районі (за згодою).
  6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності та депутатської етики, місцевого самоврядування (голова комісії  Добровінський А.)

 

Міський голова                                                       Володимир  ШЕВЧЕНКО   

ОРИГІНАЛ ПІДПИСАНО

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ДО НЬОГО

Україна

 

ВОВЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  LХ (позачергова) СЕСІЯ  VIІ  СКЛИКАННЯ

 

Р  І Ш Е Н Н Я

 

 

      Від  26 грудня   2019 року                                          № 10-VІІ

 

 

   Про затвердження розпорядження  Вовчанського міського голови,    виданого  у міжсесійний період

 

 

Розглянувши на засіданнях постійних депутатських комісій інформацію керуючої справами (секретаря) виконкому Мурашко А. стосовно затвердження розпорядження Вовчанського міського голови, виданого у міжсесійний період, враховуючи положення Закону України «Про доступ до публічної інформації», керуючись ст.26, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.п. 3, 21 ст.3.3 Регламенту міської ради VІІ скликання (зі змінами та доповненнями), міська рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.Затвердити  розпорядження Вовчанського міського голови, видане у міжсесійний період, а саме:  №  112-ос   від    18.11.2019 року  (додається).

2.Контроль за виконанням рішення покласти  на постійну депутатську комісію з питань бюджету (голова комісії В.Козлова). 

 

 

Міський голова                                                     Володимир ШЕВЧЕНКО

ОРИГІНАЛ ПІДПИСАНО

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ДО НЬОГО 

УКРАЇНА

ВОВЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

LХ (позачергова) СЕСІЯ VII СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

 

Від 26 грудня 2019 року                                                       № 11-VII

 

 

Про затвердження штатного розпису Вовчанського відділу благоустрою міста з 1 січня 2020 року

 

 

Керуючись Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», постановою КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» № 1298 від 30.08.2002 р., ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» № 280/97-вр від 21.05.1997 р., міська рада

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити штатний розпис Вовчанського відділу благоустрою міста з 1 січня 2020 року (Додаток 1).

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань бюджету (голова комісії В. Козлова).

 

 

Міський голова                                                          Володимир ШЕВЧЕНКО

ОРИГІНАЛ ПІДПИСАНО

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ДО НЬОГО

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ДО НЬОГО

 

УКРАЇНА

      ВОВЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 LХ (позачергової) СЕСІЯ  VIІ  СКЛИКАННЯ

Р  І Ш Е Н Н Я

      Від  26 грудня   2019 року                                                  №   12.1- VІІ 

 

Про передачу на баланс комунальному підприємству «Вовчанськ» основних засобів

Заслухавши на засіданнях постійних депутатських комісій  доповідну записку провідного спеціаліста міської ради О.Мєшкової, з метою приведення у відповідність до законодавства України належне утримання основних засобів, відповідно до п.п.1 п.9, п.5 ст. 59, ст.. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування  в Україні»,  міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Передати на баланс комунальному підприємству «Вовчанськ» основні засоби, а саме:

№ з/п

Найменування

Од.виміру

К-сть

Сума,

грн

Примітка

1

Пухиреплідник

шт.

2

400,00

КНП

2

Дерен білий

шт.

10

2000,00

КНП

3

Ялівець китайський

шт.

7

8850,00

КНП

4

Ялинка колюча

шт.

3

8700,00

КНП

5

Ялівець скальний

шт.

1

640,00

КНП

6

Липа дрібнолиста

шт.

2

3200,00

КНП

7

Береза бородавчата

шт.

2

5000,00

КНП

8

Ліра дрібнолистна

шт.

4

6154,00

КНП

9

Клен червоний

шт.

22

42394,00

КНП

10

Шлагбаум

шт.

1

27000,00

КНП

11

"Сідней" вулична стійка

шт.

5

55000,00

КНП

12

Лавка паркова "Парк"

шт.

8

83049,60

КНП

13

Лавка паркова "Парк"

шт.

4

41524,80

ФОК

14

Лавка паркова "Парк"

шт.

23

238767,60

парк Горького

15

Ялинка штучна

шт.

1

28235,00

ФОК

 

Разом:

550915,00

 

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань комунальної власності, житлового-комунального господарства, побутового, торгівельного обслуговування, транспорту та зв’язку (голова комісії Кулаков І.).

 

 

Міський голова                                                        Володимир ШЕВЧЕНКО

Поіменне голосування до рішення LХ (позачергова) сесії  VIІ  скликання "Про передачу на баланс  комунальному підприємству  "Вовчанськ" основних засобів"