Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

Герб

 

Герб Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області (далі- герб) – це символ, офіційна емблема Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області, в якому відображаються її історія, особливості та традиції.

Герб  являє собою геральдичний щит французької форми (чотирикутник, загострений до низу), який складається з двох рівних за висотою частин.

В верхній частині герба зображений герб міста Харкова, на якому на зеленому полі щита зображені: перехрещені золотий ріг достатку (наповнений плодами та заквітчаний) і кадуцей, жезл якого також золотий, а крила і змії -  срібні. Зелений колір в геральдиці символізує надію, радість, достаток. Ріг достатку символізує природні багатства. Кадуцей – незмінний атрибут бога Меркурія, який в епоху античності вважався заступником торговців, мандрівників, парламентерів. Змії, що обвивають кадуцей, символізують мудрість.

В нижній частині щита зображений на блакитному полі вовк, який біжить.

Щит обрамлений золотою каймою.

Навколо гербового щита розташоване золоте  дубове листя, обвите блакитною стрічкою. Дубове листя – це символ влади.

Щит увінчано стилізованим зображенням шестерні, яка символізує промисловість Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області.         

Над шестернею розташовані сім злакових колосків,  які символізують основну галузь Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області – сільське господарство. Непарна кількість (сім) злакового колосся - це символ життя.

Пропорції герба – висота до ширини – 8:7, заокруглені частини герба являють собою ¼ кола з радіусом окружності, рівним 1/8 висоти герба.

Кадуцей та ріг достатку розміщуються на діагоналях умовного прямокутника геральдичного щита, перехрещуючись в його центрі.

 

 

Прапор

Прапор Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області (далі-прапор)  є символом, що відображає історію й традиції територіальної громади .

 

Прапор являє собою прямокутне полотнище (відношення ширини до довжини – 2/3) світло-зеленого кольору із зображенням в центральній частині герба Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області. Висота гербового щита дорівнює 1/2 ширини прапора. На полотнищі прапора нижче герба зображена геральдична стрічка жовтого кольору з написом «Вовчанська міська рада» пурпурного кольору. Прапор  обрамлений золотою бахромою. Прапор  – двосторонній. Навершшя древка являє собою металевий трезуб, закріплюється на циліндричній основі висотою, рівною 1/20 ширини прапора. Колір металу, з якого виготовляється навершя (трезуб) – золотий.

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок використання офіційної символіки Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області

 

 ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Дане положення розроблено у відповідності до статті 22 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з урахуванням геральдичних, історичних, культурних, соціально-економічних та інших місцевих особливостей і традицій, визначає зміст  та порядок використання Герба і Прапора Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області.

 II. ПОРЯДОК ВИКОРИСТАННЯ СИМВОЛІКИ

 

3.1. Герб та Прапор Вовчанської  територіальної  громади Чугуївського району Харківської області після їх затвердження на сесії міської ради набувають легітимності.

          3.2. Описи та еталонні зображення Герба і Прапора Вовчанської  територіальної  громади Чугуївського району Харківської області зберігаються у Вовчанській міській раді.

         3.3. Репродукування та тиражування символів здійснюється у вигляді кольорового, чорно-білого, графічного а також об’ємного зображення довільного розміру (але з дотриманням пропорцій) у довільній техніці виконання та з різноманітних матеріалів.

3.4. Зображення Герба Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області може розміщуватися:
- на будинку міської ради;
- в залі, де проводяться сесії міської ради;
- у службовому кабінеті міського голови;
- на офіційних виданнях міської ради;
- на покажчиках меж громади при в’їзді на її територію;
- в підприємствах,  установах,  організаціях,  що  розташовані  на  території Вовчанської  міської  ради, громадських  місцях.

3.5. Допускається використання Герба Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області:
- при оформленні території громади на честь свят, при проведенні спортивних, культурних та інших масових заходів;
- на грамотах, почесних грамотах, вітальних листах, запрошеннях, посвідченнях, на офіційних паперах та інших офіційних документах, що видаються Вовчанською міською радою;
- у краєзнавчих, наукових, науково-популярних виданнях;
- в експозиціях музеїв та виставок;
- на сувенірах, пам’ятних медалях, значках, що виготовляються на замовлення міської ради.

3.6. Прапор Вовчанської  територіальної громади Чугуївського району Харківської області може підніматися або встановлюватися:

- на будівлі, де працює міська рада;
- в залі, де проводяться сесії міської ради;
- у службовому кабінеті міського голови.

3.7. Допускається використання Прапора Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області:

- при оформленні території громади  на честь свят, при проведенні спортивних, культурних та інших масових заходів;
- на грамотах, почесних грамотах, вітальних листах, запрошеннях, посвідченнях, на офіційних паперах та інших офіційних документах, що видаються Вовчанською міською радою;
- в краєзнавчих, наукових, науково-популярних виданнях;
- в експозиціях музеїв та виставок;
- на сувенірах, пам’ятних медалях, що виготовляються на замовлення  Вовчанської міської ради або уповноваженого нею органу.

3.8. За обставин, коли здійснюється одночасне підняття Державного прапора України, прапорів області, району та Прапора Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області останній не може перевищувати за розмірами Державний прапор України, прапори області, району і розміщується справа від них (з боку глядача).

У випадку одночасного підняття Прапора Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області  та прапора організації, фірми, установи (якщо вони розташовані поруч) прапор організації повинен не перевищувати розміри Прапора Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області  і розташовуватися справа від нього (з боку глядача).

Прапор Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області  може застосовуватися як звичайний прапор (з вертикальним кріпленням до древка), з додатковим горизонтальним кріпленням (у стаціонарних умовах – в сесійному залі чи кабінеті міського голови) або як хоругви (тільки з горизонтальним кріпленням).

3.9. Виключене право на використання Герба та Прапора належить Вовчанській міській раді.

 

3.10. Юридичні та фізичні особи можуть використовувати символіку Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області   лише за  рішенням міської ради і лише у відповідності з діючим законодавством України і даним Положенням.

 

          3.11. Контроль за додержанням порядку використання символіки Вовчанської територіальної громади Чугуївського району Харківської області, встановленого цим Положенням, здійснюється виконавчим комітетом Вовчанської міської ради.