Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

Під керівництвом начальника Чугуївської районної військової адміністрації Сергія Лободенка відбулася нарада з очільниками громад району, в якій взяли участь заступник директора Департаменту цивільного захисту ХОВА Дмитро Кутоманов та начальник відділу Департаменту Андрій Віловський.

Як було наголошено, чинне законодавство вимагає впровадження місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення (МАСЦО).

Зараз в оповіщенні населення Чугуївського району задіяно систему оповіщення «Вуличне радіо» у місті Чугуїв та електросирени, які  встановлено у населених пунктах району. З 39 електросирен 21 – підключено по GSM каналу до серверу «Повітряна тривога», 18 – керуються в ручному режимі.

Протягом року треба буде створити місцеві автоматизовані системи централізованого оповіщення у всіх громадах.

Під час наради представники Департаменту розповіли, що входить до складу МАСЦО та про алгоритм їх створення.

«Всі ми розуміємо, що наразі безпека населення є одним з головних завдань, у забезпеченні якої пріоритетом є впровадження системи виявлення, аналізу, обліку й реагування на надзвичайні ситуації, – відзначив Сергій Лободенко. – МАСЦО дасть змогу попереджати й інформувати мешканців про такі загрози в цілодобовому режимі».

На нараді розглядалися також питання усунення стихійної торгівлі у населених пунктах та перевірки стану готовності до пропуску льодоходу, повені та паводків.

У нараді взяв участь начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі.