Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

2024-07-19

Про це повідомив начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі. "Це питання ми обговорювали  на нараді, яка відбулася у Чугуївській районній військовій адміністрації" під головуванням начальника районної адміністрації Сергія Лободенко. Також були присутні підрозділи Національної поліції, ДСНС, представники ювенальної поліції, обласного координаційного гуманітарного центру, служби у справах дітей РВА", - зазначив начальник Вовчанської військової адміністрації.

З населених пунктів Вовчанської громади, які знаходяться безпосередньо поблизу кордону з росією, вже вивезли і родини з дітьми, і всіх охочих. Але ситуація на цій території залишається напруженою та небезпечною, оскільки ворог продовжує обстріли, застосовуючи при цьому різні види озброєння. Тож тепер необхідно вивезти дітей і з решти населених пунктів.

За інформацією  Тамаза Гамбарашвілі, до переліку входять 13 населених пунктів.

«Вони розташовані на території Іванівського, Білоколодязького, Юрчкенківського, Бугаївського та Новоолександрівського старостинських округів. На сьогодні тут проживає 96 дітей, найбільше їх (понад 60) – у Новоолександрівському окрузі», – розповів Тамаз Гамбарашвілі. 

Для організації евакуації буде сформовано кілька бригад, розроблено графіки їх виїздів, до процесу залучатимуться старости та волонтери. Невід’ємною складовою підготовчого етапу є інформаційна кампанія, яка має на меті довести до мешканців всю необхідну інформацію.

«Діти, які опинилися у зоні проведення бойових дій, не можуть самі про себе подбати. Тому вся відповідальність за них – на дорослих. Ні про яку відмову батьків чи опікунів евакуювати дитину не може бути й мови. Адже йдеться про її життя. Якщо дорослі не спроможні подбати про безпеку дитини, то це має зробити держава. Досвід вивезення людей у безпечні місця у нас є, тож маю надію, що і цього разу все пройде організовано», – наголосив начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко.