Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

2024-07-25

Про це повідомив начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі.  За його словами в переліку 13 населених пунктів Іванівського, Білоколодязького, Юрчкенківського, Бугаївського та Новоолександрівського старостинських округів, з яких проводиться евакуація.

«Ще в серпні минулого року ми евакуювали всіх дітей з населених пунктів Вовчанської громади, що знаходяться безпосередньо поблизу кордону з державою-агресором. Також  з минулого року проходила евакуація всіх охочих родин з дітьми та інших мешканців з  населених пунктів громади. Але наразі ситуація в громаді є загрозливою вже і для інших населених пунктів через постійні ворожі обстріли. Тому було прийнято рішення організувати виїзд дітей з решти території Вовчанської громади», - зазначив начальник військової адміністрації.

Тамаз Гамбарашвілі повідомив, що необхідно вивезти понад 90 дітей. «Процес обов’язкової евакуації дітей із зони активних бойових дій здійснюється у супроводі одного з батьків або особи, яка їх замінює. Вже підготовлено списки дітей, яких планується евакуювати, проведено відповідну інформаційну кампанію, сформовано 5 евакуаційних бригад, до складу яких увійшли представники поліції, координаційного гуманітарного центру. Також безпосередню участь у контактуванні із населенням щодо евакуації беруть старости відповідних старостинських округів», – наголосив начальник міської адміністрації.

Процес евакуації координується між Вовчанською міською військовою адміністрацією та Чугуївською районною військовою адміністрацією.