Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

2024-07-31

Регіональний офіс «Зроблено в Україні» працюватиме на базі Харківського обласного центру зайнятості.

Головна мета діяльності установи – ефективна взаємодія між представниками бізнесу, охочими започаткувати власну справу, державою та органами місцевої влади.

Платформа покликана розвивати та підтримувати українських виробників, розв'язувати нагальні питання та знаходити спільні рішення із застосуванням внутрішніх резервів.

«Відкриття регіонального офісу «Зроблено в Україні» - це дуже важливий крок на зустріч підприємцям з огляду на те, в яких умовах наразі працює бізнес Харківщини і наскільки йому потрібна увага та допомога, в тому числі і по кредитуванню, мікрогрантах тощо. Тобто дуже важливо розуміти, що відсьогодні ми відкриваємо майданчик для спілкування бізнесу з владою, для допомоги бізнесу», - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Окрім сприяння громадянам в організації підприємницької діяльності, відвідувачі зможуть ознайомитись із грантовими та з Урядовими програмами підтримки. Мова йде про мікрогрант в межах програми єРобота, «Доступні кредити 5-7-9», гранти для переробних підприємств, гранти для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, гранти для створення або розвитку тепличного господарства, єОселя, компенсації за купівлю сільгосптехніки українського виробництва, пропозиціями донорів, які підтримують українського виробника.

«На зараз вже відкрито в нас 17 офісів в 14 регіонах України. Взагалі до кінця року планується відкрити майже 80. На сьогодні вже отримали більше 4 тисяч звернень громадян, із них 2,5 тисячі це стосовно грантів «Власна справа». Перш за все діяльність офісів націлена на представників мікро- та малого бізнесу. Разом з тим ми також готові надавати консультації щодо урядових програм, програм регіонального та місцевого рівня», - зазначив заступник голови Державної служби зайнятості Денис Олійник.

Також при офісі «Зроблено в Україні» відкрили першу в Україні сенсорну кімнату, куди безкоштовно можуть звертатися відвідувачі за консультацією психолога.