Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

2024-08-02

Державною програмою єРобота передбачені гранти до 500 тисяч гривень на розвиток власної справи або створення нового бізнесу.

Урядова грантова програма єРобота запрацювала на Харківщині навесні минулого року. Від початку дії проєкту, підприємці області подали 1433 заяви та бізнес-планів. З них вже отримали фінансування 477 заявників на загальну суму понад 100 мільйонів гривень.

Ще 28 учасників програми з інших регіонів країни отримали мікрогрант та розпочали справу саме на Харківщині. А також 8 учасників бойових дій та члени їх сімей отримали кошти на розвиток або створення власного бізнесу. 

«Працюємо на усіх рівнях задля сприятливих умов для розвитку бізнесу на Харківщини, адже мова йде про економічну безпеку і створення нових робочих місць в нашому регіоні. Урядова програма єРобота вже доводить свою ефективність і користується попитом серед жителів області, які бажають започаткувати власну справу та серед досвідчених підприємців, які розвивають чинний бізнес. Переважна більшість напрямків фінансування – сервіси технічного обслуговування авто, заклади харчування, салони краси тощо», - зазначив Олег Синєгубов. 

Ігор Єфименко – директор ПП «Український ресорний центр». До повномасштабного вторгнення підприємство виготовляло запчастини для автомобілів та займалося ремонтом вантажної і спеціальної техніки. Після 2022 року, почали ремонтувати легкові автомобілі, розширювати напрямок діяльності. 

«Повномасштабне вторгнення показало, що потрібно розвиватися, підлаштовуватися до нової реальності. Ми дізналися про програму єРобота в службі зайнятості. Підготували бізнес-план на створення нової послуги – обслуговування автомобільних кондиціонерів. Подали документи та отримали 250 тисяч гривень. Цим коштом ми придбали необхідне обладнання та інструмент, створили нове робоче місце», - розповів Ігор Єфименко. 

Наразі нова послуга доступна не лише для обслуговування кондиціонерів в легкових авто, але й для вантажівок і спеціальної техніки. 

«Я давно чекав щось подібне, щоб держава надавала якусь можливість мотивувати нас пробувати якісь нові напрямки. Коли тебе підтримує держава і дає якісь такі гранти - це штовхає вперед. А тобі треба лише взяти працівників на роботу. Крім цього, ми працюємо над новим грантом за програмою «Переробка». Плануємо цим коштом отримати нове обладнання для виробництва запчастин з металів», - додає підприємець. 

Охочі скористатися програмою єРобота можуть подати заявку на отримання гранту за посиланням.